danny-okeefe-in-timeDanny O’Keefe – “In Time”
Label: bicameral songs
Formaat: CD
Datum release: 2008

Danny is een Singer-Songwriter van het allereerste uur, hoewel je zijn naam vrijwel nooit hoort helaas. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook nog niet kende, maar zijn nummers wel, bleek achteraf, want onze vriend schreef heel wat nummers die door andere muzikanten zijn gezongen.

De loopbaan van Danny begint in Minnesota in een koffiehuisje, en we dateren dan de Zestiger jaren. In die tijd kwam Danny in contact met de manager van Bufallo Springfield, en deze contacten leidden weer naar het Atlantic Label, waar toendertijd heel wat mensen zaten qua artiesten, nl. de gehele Carlifornia Scene volgens mij. We hebben het dan over mensen als Jackson Browne, Linda Rondstadt, Jimmy Buffet en vele anderen.

In de jaren 70 werkte Danny met heel wat andere muzikanten samen, en dat resulteerde in 3 albums. Mensen als Judy Collins, Maria Muldaur, Bonnie Rait zijn veel van de partij in die tijd. Dan wordt het een tijdje stil; Vreemd eigenlijk , want deze O Keefe schrijft prachtige songs, en de vergelijking met mensen als Billie Joel, Randy Newman doeken regelmatig op, en dat zijn dan toch wel hele grote luitjes lijkt me.

Effin nu is er dan het nieuwe album, na de Katrina ramp, een album gevuld met juweeltjes, die veel varianten kent, en die je gewoon zelf moet ontdekken. Dat gebeurt als je hem meerdere keren draait. Ik zou zeggen , neem een goed glas wijn, en laat deze parel over je heen glijden, en je zal verrukt zijn.

Tracks als “Maybe Next Time”, een pracht van een ballade, “Siamese Friends” is een song die heel hemelsch klinkt met een fantastische stem en pianospel, en dan “Alone In The dark” een van de parels van deze schijf, en nog zo een is “We Are All Strangers Here” en zo gaat het maar door. Ik kan maar een ding zeggen en dat is dat je gaat genieten op en top, wat een mooie composities schrijft deze man, en de tracks hebben een geweldige sfeer allemaal in hun eigen soort-genieten dus
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. The First Time
02. Maybe Next Time
03. Siamese Friends
04. Alone in the Dark
05. When You Come Back Down
06. Missing Me
07. (We’re All) Strangers Here
08. Unspoken
09. Back In Time
10. Sleep (Anywhere On Earth You Are)
11. Last Call
12. A Bedtime Story

Website Danny O’Keefe : www.dannyokeefe.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.