Foto Bluestocht Nieuwkoop-Noorden

Bluestocht Nieuwkoop – Noorden pakt uit met prachtige line-up!

Zoals ieder jaar zal er in Nieuwkoop-Noorden, o.a. op het Reghthuysplein, wederom een Bluestocht plaatsvinden. Dit jaar is dat op 15 juni en anders dan in voorgaande jaren beginnen we dit keer om 16:30 uur.
De deelnemende horecabedrijven zijn: Café Restaurant Zoetwater, Cafe Botenverhuur Watersport, Eetcafé ’t Vliegend Paard, Cafe de Klinker Noorden en gezamenlijk op het Reghthuysplein mede mogelijk gemaakt met ECN, Herberg de Hollandsche Leeuw, Café ’t Woutje, LKKR eten & drinken en Café The Happy Duck 2.0.

De line-up is dit jaar boven verwachting; we noemen een paar van de hoogtepunten:

Dutch Blues Award winner AJ Plug. Zij is een absolute topper uit de Nederlandse Bluesrock scene. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse Bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. Naast de optredens van haar eigen band tourt AJ Plug dan ook mee in Johan Derksens theatershow, ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’, die in bijna alle theaters in Nederland is te zien.

Who’s That Lady
Kat Riggins werd op 7 februari 1980 geboren als Katriva Riggins in Miami, Florida. Ze groeide op in een huishouden waar altijd achtergrondmuziek was. Vanwege het brede scala aan genres in haar ouders collectie ontwikkelde Kat een liefde voor alle soorten muziek, van evangelie met ziel tot country en rock en alles daar tussenin. Ze voelde zich aangetrokken tot de rokerige, korrelige geluiden van artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin, en de lijst gaat maar door en door. Ze groeide op met zang in lokale programma’s, kerkelijke evenementen en familiebijeenkomsten met haar zuster en neven. Op 23-jarige leeftijd deed Kat een optreden met jazz- en bluesstandards in een kleine lounge in Sunny Isles Beach, Florida, met de begeleiding van slechts een pianist. Sindsdien heeft ze opgetreden in o.a. Florida, New Orleans, Vietnam, Thailand, China, Zuid-Korea, Curaçao, Duitsland, België en Nederland. Kat’s eigen muziekstijl is een mix van blues met hiphop, pop, rock, gospel en zelfs country muziek. In 2018/2019 maakte Kat Riggins deel uit van de Nederlandse Theater Blues Tour met Johan Derksen.

Big Muffin and the Fab 3
Big Muffin and the Fab 3 komen uit de regio Rotterdam en hebben veel gespeeld op podia in zowel binnen- als buitenland. De bezetting is Ron”BIG M”de Beus (zang/gitaar), Peter”The Master”van der Stelt (gitaar/zang), Frans”Frenzie Bass”de Jong (Bas/zang) en Paul”Sticky”Heyne (drums). Zij zijn geïnspireerd door grootheden zoals Robben Ford, ZZ Top, Gov’t Mule, Ronnie Earl, Albert King en nog vele anderen, met zijsprongen naar de soul, jazz, rock en funk. Een rete strakke ritme sectie in combinatie met vlammend gitaarwerk en doorleefde zang is de formule voor een absolute Big Muffin & the Fab 3 sound.

Sheewawah
Sheewawah is het powertrio rond zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen, duizelingwekkende aardse lead-gitaar en steengoeie liedjes. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en stronteigenwijs.

Johnny Feel Good
Als de namen Magic Frankie, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, Johnny Laporte LIVE en JURA je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. Dampende blues en rock. Met een drive die niet te stoppen is en die je ervaren moet hebben. De leden van Johnny Feel Good, samen goed voor ongeveer 350 jaar blueservaring, laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands en bij uiterst zeldzame gelegenheden ook in Johnny Feel Good.
De blues wordt op een unieke spontane manier gespeeld en de muziek voert je mee langs de randen van de ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! 15 juni staat deze prachtige band samen met Oscar Benton, mits diens gezondheid het toelaat, op het podium in Nieuwkoop.

Slapback Johhny
Slapback Johnny is een band die hard werkt en nog harder rockt. Met meer dan 50 shows sinds 2013 staan deze jongens bekend om hun energieke live-shows. Richie’s harde beats, Rex ‘vlammende gitaarlicks en Peter’s bonkende bassen zorgen ervoor dat een menigte in beweging komt. Na het uitbrengen van singles met zelfgeschreven nummers en hun klassiekers, hebben de Johnny’s hun langverwachte volledige debuutalbum “Hit Me Up” uitgebracht met alleen originele liedjes, wereldwijd op Rhythm Bomb Records. De ingrediënten zijn rock-‘n-roll, rockabilly, springblues en hillbilly. Combineer dit met een dosis energie en een drive voor rock ‘n’ roll en je hebt het: Slapback Johnny!

De komende weken worden alle bands via Facebook nog nader aan het publiek voorgesteld.

Bluestocht Nieuwkoop-Noorden
Zaterdag 15 juni
Nieuwkoop-Noorden


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.