“Stichting Dutch National Blues Award” is een nieuwe stichting, opgericht te Breda. De Stichting stelt zich ten doel het eenmaal per kalenderjaar toe kennen en uitreiken van een award voor een Nederlandse bluesband of bluessolist(e) voor “best live performance” en “best uitgebrachte cd/dvd”.

Het bluespubliek in de ruimste zin van het woord, vertegenwoordigd in Nederland, kan eenmaal per jaar een stem uitbrengen op hun favoriet voor de Award. De meeste stemmen wijzen de awardwinnaar aan.

De award zal bestaan uit een toepasselijk waardevol kunstwerk vervaardigd door een gevestigd beeldend kunstenaar, aangewezen door het stichtingsbestuur.

Big Blind (promo photo)

BIG BLIND GROTE WINNAAR BLUES AWARD 2009!!!

Mannen van Big Blind (Wesley van Werkhoven, JJ van Duijn, Dirk van Duijn en Niels Duindam) van harte gefeliciteerd met de eerste officiële Nederlandse blues award 2009, voor Best Live Performance en album Circus Left Town! Een grote meerderheid van het publiek heeft n.a.v. de oproep “awardtoekenning 2009” op Big Blind gestemd.

Ter volledigheid melden wij dat op de tweede en derde plaats geëindigd zijn de Twelve Bar Blues Band en de Eelco Gelling Band, twee geroemde bands die zeker ook onze waardering hebben.

De award zal officieel aan Big Blind worden uitgereikt en openbaar worden gemaakt op zaterdag 9 januari 2010 in de Noviteit te Monster, voorafgaand aan het geplande optreden. Fans, mis het niet, en komt allen op deze speciale avond. Verdere info: www.bluesaanzee.nl

De stichting bedankt eenieder die een stem heeft uitgebracht!

Website Stichting Dutch National Blues Award : www.bluesaward.web-log.nl


Ook op Blues Magazine ...