Holland Pop 1970 vanaf 20 juni in de filmtheaters

Duik in de muzikale geschiedenis met de nieuwe documentaire “Holland Pop 1970”, die vanaf 20 juni in de filmtheaters te zien is. Deze film, geregisseerd door Ferri Ronteltap, neemt je mee terug naar het legendarische Holland Pop Festival, dat in 1970 in Rotterdam werd gehouden.

Holland Pop Festival (foto)

Het Holland Pop Festival, ook wel bekend als het Europese antwoord op Woodstock, was een mijlpaal in de Europese muziekgeschiedenis. Het was het eerste grootschalige evenement in Europa waar bezoekers ook op het festivalterrein konden overnachten. Bijna 100.000 mensen kwamen gedurende drie dagen samen op het festivalterrein in het Kralingse Bos in Rotterdam, gedreven door een sfeer van liefde, vrede en geluk, om te luisteren naar legendarische bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd.

In deze documentaire worden onder andere de voormalige organisatoren geïnterviewd en verzamelt Ferri Ronteltap archiefbeelden om een levendig beeld te schetsen van deze bijzondere periode in de geschiedenis van de muziek.

De Rotterdamse documentaire draait vanaf 20 juni in bioscopen door heel Nederland, waaronder Kino Rotterdam. Op 17 juni is de première voor genodigden in Kino Rotterdam. De trailer is hier te zien.

Holland Pop 1970 (2024) | Ferri Ronteltap | Trailer

Mis deze kans niet om een glimp op te vangen van een revolutionair moment in de muziekgeschiedenis. “Holland Pop 1970” is meer dan alleen een documentaire, het is een ervaring die je niet wilt missen!

Details Holland Pop 1970
Lengte: 71 min.| Genre: documentaire | Regie: Ferri Ronteltap | Releasedatum: 20 juni | Distributie: Gusto Entertainment

Festivalposter Holland Pop Kralingse Bos, Rotterdam

‘‘Woodstock aan de Maas’

Het is 1970, het regent pijpenstelen, maar desondanks zijn er tienduizenden hippies afgereisd naar het Kralingse Bos in Rotterdam om grote internationale bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd te bewonderen op het Holland Pop Festival. Dit eerste Europese popfestival waar je ook op het festivalterrein kan slapen, is een antwoord op het Amerikaanse Woodstock.

De documentaire Holland Pop 1970 laat zien hoe het festival afrekent met de benepen en burgerlijke naoorlogse sferen. Peace, love and happiness zijn het sentiment. Op het terrein wordt openlijk in marihuana gehandeld en de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming (NVSH) is aanwezig met voorlichtingsmateriaal en voorbehoedsmiddele. Het feest wordt gezien als het begin van het gedoogbeleid rond softdrugs en de seksuele revolutie in Nederland. Onder andere Paul Schnabel, ouddirecteur van het Sociaal Cultureel Planbureau, en feminist Hedy d’Ancona werpen in de documentaire hun licht op dit roerige tijdperk.


Ook op Blues Magazine ...