Popa Chubby (NY) bevestigd als headliner vijfde editie Blues & Brews

Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Poppodium Iduna, Drachten in samenwerking met bierbrouwerij Noarder Dragten de vijfde editie van Blues & Brews. De legendarische Amerikaanse bluesmuzikant Popa Chubby is bevestigd als headliner. Blues & Brews is een festival waar livemuziek wordt gecombineerd met het proeven van speciaalbier. Bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland komen diverse soorten zelfbereid gerstenat presenteren. De muziekprogrammering staat volledig in het teken van blues-, americana- en rootsmuziek en naast Popa Chubby staan ook Sean Webster, Voltage, Emily Hill, Little Hat en Jack Bottleneck op het programma.

Blues & Brews
Poppodium Iduna, Drachten
zaterdag 26 november 2022

Info + Tickets: iduna.nl

Festival: Blues & Brews, Drachten

Line-up

Popa Chubby
‘Bronx Hulk’ Popa Chubby is met zijn imposante gitaarspel en schuurpapierenstem één van de meest populaire figuren uit de blues-scene van New York. Er staan al meer dan 25 albums op zijn naam, waaronder de bestseller ‘Booty and the Beast’. The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson”.

Voltage
Voltage is de band rondom zanger/gitarist Dave Vermeulen en maakt southern-/bluesrock met een duidelijke Americana vibe. Dave had zijn persoonlijke doorbraak bij het grote publiek tijdens het avontuur van The Voice Of Holland seizoen 2015/2016, waar hij uiteindelijk tweede werd. Voltage bracht 3 singles uit afgelopen jaar, namelijk ‘How Lucky Am I’, ‘I’ll Be Alright’ en ‘Rollin’ With The Punches’. Alle drie de singels wisten de playlisten van Radio Veronica en NPO Radio 2 te behalen. Afgelopen september verscheen het langverwachte nieuwe album “Tomorrow Hits Today”.

Sean Webster Band
Nationale en Internationale bluesmedia komen superlatieven te kort voor de rauwe indringende ‘one of a kind’ stem van Sean Webster. Een stem die volledig in harmonie staat met zijn hartstochtelijke gitaarspel. De debuutplaat ‘Long Time Coming’ uit 2004 baarde zoveel opzien dat men er nog steeds niet over uitgepraat raakt.

Emily Hill
Emily Hill is de band van zangeres Emmelien. Dit pareltje is pas net 21 geworden en nu al zingt en presenteert ze men een gemak, overtuiging en zeggingskracht van iemand met veel meer jaren op de teller. Soul, blues, jazz, funk, New Orleans en gospel komen samen in haar zang.

Little Hat
Rockin’, sleazy & electrified. Little Hat is misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. De chemie tussen de drie bandleden is magisch. Hun strakke, rauwe en primitieve geluid neemt je terug naar de tijd toen rocken betekende dat er ook gerold werd.

Jack Bottleneck & Band
Jack Bottleneck is rauw en authentiek en geeft aan deze woorden een volledig eigen invulling met z’n eigenzinnige mix van blues, bluegrass, country, en americana.

Muzikale omlijsting door dj Tjibbe Flightcase. De speciaalbierkaart wordt later bekend gemaakt.


Ook op Blues Magazine ...