Eerste namen voor 27e editie Culemborg Blues!

Zoals ieder jaar maakt Stichting Culemborg Blues in de eerste week van maart de eerste bands bekend voor het jaarlijkse gratis Bluesfestival wat plaats vindt op de vierde zaterdag in augustus. Voor de 27e editie zijn inmiddels vastgelegd: Henrik Freischlader Band (GER), Wille & The Bandits (UK), Robbert Duijf, Dave Warmerdam Band, en Electric Hollers.

Henrik Freischlader Band-Timo Wilke

Henrik Freischlader Band (GER)
Na talloze muzikale experimenten, soms als trio, soms met een achtkoppige bigband, is Henrik Freischlader terug bij de muziek waar zijn hart ligt: de Blues! De afgelopen 15 jaar heeft Henrik zijn plek in de blues wereld wel veroverd. Optredens in talloze zalen en als gast bij onder andere B.B. King, Gary Moore, Peter Green en Johnny Winter. Ook bracht hij 9 studio cd’s (nummer 10 komt dit het najaar uit) en 6 live platen uit. Zo heel vreemd dat hij voor de 3e keer op Culemborg Blues staat is het dus niet.

Wille & The Bandits

Wille & The Bandits (UK)
Wille & The Bandits keert in 2020 terug op de podia in een nieuwe bezetting. Het trio is uitgebreid naar een kwartet en met het extra bandlid worden ook een Hammond orgel en een 2e gitaar geïntroduceerd. In de basis is Wille & The Bandits een klassieke psychedelische bluesrock band in de lijn van Cream, Led Zeppelin en The Jimi Hendrix Experience. Met een moderne benadering en elementen uit folk, wereldmuziek en dance is een eigen stijl gecreëerd. In 2018 won de band awards voor ‘Innovation in the Blues’ en ‘Blues Act Of The Year England’.

Robbert Duijf
Robbert Duijf (1974, Heerlen) is een gepassioneerd muzikant. Hij vertelt verhalen, samen met zijn gitaar, en gebruikt daarbij een typische traditionele fingerpicking stijl, gecombineerd met slide en meestal een open tuning. Een mix van jaren 30 delta blues, gospel en jaren 60 Brits Amerikaanse folk. Puur, oprecht en vol overgave, voorzien van een frisse eigen draai. Robbert won in 2019 de Dutch Blues Challenge en mocht daardoor in 2020 Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge op Beale street in Memphis (USA) waar hij de halve finale bereikte.

Dave Warmerdam Band

Dave Warmerdam Band
De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende blues classics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn! Het bereiken van de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis (eind januari 2020) na het winnen van de Dutch Blues Challenge is een van de hoogtepunten van afgelopen jaar. Samen met het goede optreden op de Varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019 is een goede reden de band een plekje aan te bieden op het hoofdpodium.

Electric Hollers
Electric Hollers is een blues/rock-sensatie met een fris eigen geluid uit Leeuwarden. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After.

Culemborg Blues vindt plaats in het centrum van Culemborg op zaterdag 22 augustus 2020, op diverse podia, zowel binnen als buiten, spelen ongeveer 20 bands. De toegang is gratis. Meer informatie op www.culemborgblues.nl


Ook op Blues Magazine ...