Zwarte Cross presenteert ‘The Bayou’

Eli ‘Paperboy’ Reed (VS), The Excitements (SP), North Mississippi All Stars (VS), Boo Boo Davis (VS)

Het programma voor de nieuwe Zwarte Cross-festivalweide ‘The Bayou’ is compleet. De Amerikaan Eli ‘Paperboy’ Reed was al eerder bekend, maar nu zijn ook Ben Prestage (VS, zie foto) en Cuban Heels (NL), toegevoegd aan het roots-, soul- en bluesprogramma.

Ben Prestage

De sfeer van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, dat is de ‘The Bayou’. BBQ, relaxen en muziek gespeeld vanaf een heuse veranda. Voor echte muziekliefhebbers die zich het leven laten welgevallen. Muziek, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, via de slaven uiteindelijk terecht gekomen in de blues, rock ’n roll, soul, bluegrass, cajun, zydeco en americana; rootsmuziek die recht uit het hart komt. Net als het eten uit deze streek van de VS is de muziek ook bij tijd en wijle lekker pittig!Een goed voorbeeld is de Amerikaan Boo Boo Davis, deze bluesman, geboren en getogen in de Mississippi Delta, bezingt op de Zwarte Cross het harde leven in het zuiden. Scheurende blues, dampende soul, rauwe rootsmuziek en stampende boogie, dat is de muziek van ‘The Bayou’.

De hoofdacts van de nieuwe festivalweide zijn North Mississippi Allstars (VS, met Black Crowes sologitarist Luther Dickinson!), The Excitements (SPA), The Cyborgs (ITA), Boo Boo Davis (VS) en de Nederlandse bands The Deaf en Automatic Sam.

Met toevoeging van ‘The Bayou’ komt het aantal Zwarte Cross-podia op 24. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats van 20 t/m 22 juli in Lichtenvoorde. Op de vele podia zullen meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden, waaronder:

  • Muziek vrijdag: Within Temptation, Don Diablo, Exodus (VS), Drive Like Maria, Jah6, Automatic Sam, Alestorm (UK), Municipal Waste (VS), Modestep (UK)
  • Muziek zaterdag: Kaiser Chiefs (UK), DeWolff, Asteroids Galaxy Tour (DEN), Di-rect, Textures, Nobody Beats The Drum, Frei.Wild (DUI), Ben Prestage (VS), Cuban Heels
  • Muziek zondag: Racoon, Beth Hart (VS), Chef’Special, Fiddler’s Green (DUI), Eli ‘Paperboy’ Reed (VS), Heideroosjes, North Mississippi Allstars (VS), Boemklatsch


Theater
Kamagurka, Frederique Spigt, Andre Manuel, Gerda Havertong, Gummbah, college vredesvraagstukken, Bijbel in straattaal, cursus vrouwelijke communicatie en veel en véél meer!

Kaarten zijn nog verkrijgbaar!
Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht!
Dagkaart € 25,-
3-dagenkaart € 62,50
Campingkaart € 100,- (excl. toeristenbelasting)

Vrijdag 1 juni 2012/Kassaprijzen:
Dagkaart € 30,-
3-dagenkaart € 75,-
Campingkaart € 110,- (excl. toeristenbelasting)

Familiecamping ‘De Hoeksteen’
Hotelkaart € 375,-
Huurtent € 225,-
Eigen tent/caravan: €150,- voor volwassenen. € 75,- voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.

NB: Kaarten voor de familiecamping geven toegang tot het gehele terrein, zijn inclusief ontbijt en geldig van donderdagavond 19 juli t/m maandagochtend 23 juli.

Tot slot:
Kinderen tot 1,40 meter: Gratis entree!
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): Gehele jaar € 10,-

Zwarte Cross Festival 2012; 20, 21 en 22 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde 

www.zwartecross.nl

Zwarte Cross

2016-10-14T01:05:48+00:00 14 mei 2012|Categories: Nieuws|Tags: |6 Comments

6 Reacties

  1. Frank van Pardo 15 mei 2012 om 12:58- Antwoorden

    Ik ben verbaasd dat bluesmagazine de Ruben Hoeke Band niet vermeld.Wij staan toch echt op zondag i/d Bayou.Wel weer wat slordig, redactie van bluesmagazine;).

  2. Frank van Pardo 15 mei 2012 om 12:58- Antwoorden

    Ik ben verbaasd dat bluesmagazine de Ruben Hoeke Band niet vermeld.Wij staan toch echt op zondag i/d Bayou.Wel weer wat slordig, redactie van bluesmagazine;).

We horen graag je mening! Voeg reactie toe