RBlogoRhythm & Bluesnight 2013
Zaterdag 27 april 2013
De Oosterpoort, Groningen

Info + Tickets: http://www.rhythmbluesnight.nl/

De Rhythm & Blues Night brengt al bijna een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 27 april staan er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. Werden eerder al Popa Chubby, The Reverend Peyton’s Big Damn Band, Rosanne Cash, Atri N’Assouf en Karen Lovely bevestigd, nu zijn er meer namen bekend geworden:

Bhi Bhiman
In een notendop staat Bhi Bhiman voor een kruising van country, blues, folkrock en een vleugje soul. Aan de ene kant funkrock alla Lenny Kravitz en soul waarin je Nina Simone terug kan horen, aan de andere kant het geluid van West-Afrika. Het album ‘Bhiman’ verscheen afgelopen jaar en herbergt alles wat je van een singer-songwriter mag verwachten: goede liedjes, zeer sterke teksten en een indrukwekkende stem.

Daniel Norgren
Daniel Norgren is een Zweedse singer-songwriter uit Borås en een echte one man band. Zijn muziek is een originele mix van blues, gospel, garagerock en jazz, samengesmolten tot een ruw en soulvol geheel. Tot nu toe bracht Norgren twee albums uit, ‘Kerosene Dreams’ en ‘Outskirt’. Spat de intensiteit er al af op zijn platen, live brengt Norgren een energieke, ruwe en unieke performance op de planken. Dit jaar nog moet het derde album ‘Buck’ verschijnen.

Daniel Norgren

Israel Nash Gripka
Israel Nash Gripka is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Zijn nummers zijn verhalen en reflecties op het leven verpakt in Amerikaanse rootsmuziek, met vleugjes country en gospel. Zijn debuut ´New York Town´ uit 2009 zorgde voor fans en shows in Noord-Amerika en Europa. Gripka’s tweede plaat heet ‘Barn Doors and Concrete Floors’ (2011); Americana zonder in dat hokje te willen blijven. En live staat het als een huis.

Israel Nash Gripka

James Hunter
James Hunter is een Engelse R&B en soulzanger. Nadat hij al samenwerkte met o.a. Van Morrisson, volgde zijn echte doorbraak in 2006 met het album ‘People Gonna Talk’. Dit album ontving een Grammy-nominatie in de categorie ‘Best Traditional Blues Album’. Ook de opvolger ‘The Hard Way’ kreeg lovende recensies, Rolling Stone vond de plaat “unbelievably awesome”. Het nieuwe album ‘Minute by Minute’ moet 26 februari 2013 verschijnen en dit gebeurt voor het eerst onder de naam ‘The James Hunter Six’.

James Hunter & Band

Slim Cessna’s Auto Club
De Amerikaanse band Slim Cessna’s Auto Club staat al meer dan 20 jaar garant voor een mix van country, folk en bluegrass, gespeeld met een punkattitude. Nadat de band een achttal albums uitbracht en samenspeelde met o.a. Johnny Cash, 16 Horsepower, Throwing Muses, Violent Femmes and Joe Diffie, verschijnt er binnenkort een best of album: “SCAC 102: An Introduction for Young and Old Europe”.

The Delta Saints
The Delta Saints is een jonge, enthousiaste band uit Nashville die momenteel snel furore maakt met een mix van Southern rock, (swamp)blues en funk. Sinds de eerste EP gaat het ze voor de wind en met de release van het eerste volledige album ‘Death Letter Jubilee’ zet The Delta Saints de opmars verder voort. Voorzichtige vergelijkingen met Led Zeppelin zijn al gemaakt en dit bewijst dat men nog grote dingen verwacht van The Delta Saints.