Naast de aankomende festivals als Peer (B), Blues Open Geldrop, Schollevaar Blues Festival, Rory Gallagher festival in Ierland, Blues Tocht Nieuwkoop, Hoornse Stads Feesten, Zoks Festival Venlo-Blerick en het Harley Herrie Festival Rotterdam, staat Marcel Scherpenzeel met zijn band WOLFPIN op zaterdag 22 augustus 2009 ook op het Culemborg Blues Festival.

wolfpin

Het evenement Culemborg Blues is een gratis bluesevenement dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt op de 4e zaterdag van augustus. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Culemborg Blues. Culemborg Blues is een heel eind op weg het grootste gratis bluesfestival te worden van Nederland. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden.

Het evenement wordt gehouden op verschillende buitenpodia in de historische binnenstad van Culemborg. Deze podia zijn: voor de deelnemende Cafés, het Kids In The Blues – podium en voor het middeleeuwse stadhuis het Hoofdpodium. Deze is het belangrijkste en heeft de meeste ruimte voor publiek. Hier treden de bekendste bluesartiesten op en zijn vaak de grootste publiekstrekkers.

De 16e Culemborg Blues is op zaterdag 22 augustus 2009 en heeft naast Wolfpin o.a. ook de volgende artiesten bevestigd:
Michael Katon (USA), Backtop, The Brew (UK), Oberg, Rob Orlemans, Stefan Schil, Tantrum (UK), Bas Paardekooper

Website Wolfpin : www.wolfpin.com
Website Culemborg Blues : www.culemborgblues.nl

Lees ook :