De Roots Fabriek presenteert: The Muddy Waters Tribute Band – 65 years Hoochie Coochie Man
Support: The Electric Motor Combo

“The gypsy woman told my mother, before I was born, I got a boy-child’s comin’, he’s gonna be a son-of-a-gun…” Wie kent deze legendarische openingszin uit een van de bekendste bluesnummers ooit niet? Door velen gecoverd waaronder Etta James, The Rolling Stones, Eric Clapton en zelfs door Motörhead. Willie Dixon schreef het nummer en Muddy Waters bracht het in 1954 als eerste uit op Chess Records. In januari 2019 is het 65 jaar geleden dat de zigeunervrouw de beroemde woorden uitsprak. Dus een mooi moment om stil te staan bij het nummer wat de grote doorbraak voor the father of blues betekende: McKinley Morganfield, beter bekend als Muddy Waters.

Als er één band is die de muziek van Muddy Waters eer aandoet is het wel The Muddy Waters Tribute Band. Onder leiding van Blues award winnaar Robbert Fossen en met eveneens een Dutch Blues Award winnaar, Thomas Toussaint op harmonica spelen zij de Chicago Blues van Waters net zo smerig en vol met passie als in een zwarte juke joint in het Amerika van de jaren 50. Grote kans dat de hele zaal op zaterdag 26 januari luidkeels: “Don’t you know I’m here. Everybody knows I’m here. Well, you know I’m the hoochie-coochie man, everybody knows I’m here.” vanuit de tenen meezingt. Muddy Waters is een van de allergrootsten die de Blues ooit heeft voortgebracht en dat gaan we vieren!

Namens Q-Factory mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor dit concert op 26 januari weggeven! Interesse? Doe mee en maak kans!

Winactie The Muddy Waters Tribute Band


[contact-form-7 id=”124983″ title=”Winactie The Muddy Waters Tribute Band”]
Deze actie loopt tot en met zondag 20 januari 2019.

 

Zaterdag 26 januari 2019
The Muddy Waters Tribute Band
Q-Factory
Atlantisplein 1
1093 NE Amsterdam
Info & tickets

Bekijk ook vooral hieronder het interview met Robbert Fossen. Afgelopen week dook Q-Factory de platenbakken van Fame Megastore in met bluesfanaat Robbert Fossen van de The Muddy Waters Tribute Band. Wie hebben hem geïnspireerd? Wat was zijn eerste plaat? En wat betekent Muddy Waters voor hem?

 


Ook op Blues Magazine ...