The Blues Giants – Feat. Sugaray Rayford, Mike Zito, Albert Castiglia, Willie J. Campbell & Jimi Bott

+ support: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band + Sari Schorr

Het gebeurt niet vaak dat er vijf artiesten van dit blues-kaliber samen komen om een all star-formatie te vormen. The Blues Giants doen wat dat betreft hun naam eer aan.

De zanger van de band, Sugaray Rayford, is met zijn imposante figuur en stem letterlijk en figuurlijk een bluesgigant. Op Moulin Blues Festival in 2014 was hij niet voor niets de headliner. Een jaar later bracht hij het album ‘Southside’ uit dat lovend werd onthaald door de schrijvende pers.

Het stevige gitaarwerk van de band wordt verzorgd door Mike Zito en Albert Castiglia. Mike Zito is naast zijn solocarrière waarin hij al meerdere Blues Music Awards won ook bekend als bandleider van Royal Southern Brotherhood. Albert Castiglia schopte het op zijn beurt al tot de Blues Caravan van Ruf Records (dé showcase van het grootste bluestalent) en bracht op dat label het geroemde album ‘Solid Ground’ uit. Het cement van The Blues Giants is de ritmesectie (bestaande uit drummer Jimi Bott en bassist Willie J. Campbell), die furore maakte met de legendarische bluesband The Fabulous Thunderbirds.

Namens De Bosuil mag Blues Magazine 3 x 2 tickets weggeven voor dit bijzondere evenement! Doe mee en maak kans!

Winactie The Blues Giants

[contact-form-7 id=”91983″ title=”Winactie The Blues Giants”]Actie loopt tot en met zondag 22 januari

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
De Oostenrijkse Meena Cryle speelt sinds haar vijftiende al samen met gitarist Chris Fillmore. Het pure enthousiasme spat er nog steeds vanaf en is intussen kenmerkend te noemen voor de band.
Fillmore wordt door kenners geprezen om zijn technisch sterke gitaarspel waar Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker in doorklinken.
Cryle kan met haar soulstem alle kanten op. De vergelijking met Beth Hart of Dana Fuchs is niet voor niets al eens gemaakt. De soulmates beloven een voorprogramma vol gospel, soul, rock & roll en blues!

Sari Schorr
New Yorkse blues-revelatie Sari Schorr werd tijdens haar performance bij de International Blues Challenge in Memphis ontdekt door de inmiddels gepensioneerde producer Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, Blue Horizon). Deze was zo enthousiast dat hij besloot toch nog een keer de studio in te duiken. Samen sleutelden ze de afgelopen periode aan Sari Schorr’s debuutalbum ‘A Force of Nature’.

Timeschedule:
15.45  Sari Schorr
17.00 Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
18.10 The Blues Giants

The Bluesgiants
Zondag 29 januari
De Bosuil, Vrakkerveld 2c, 6002 AZ Weert
Info en tickets