5e editie Scheldeblues Vlissingen

Zaterdag 25 januari 2014
Arsenaaltheater, Vlissingen
Info + Tickets: www.scheldeblues.nl

[notification type=”theme”]

*** WIN TICKETS ***

Blues Magazine mag namens de organisatie 2×2 tickets verloten! Interesse? Deelname is simpel. Reageer uw interesse door een reactie in te vullen onderaan dit artikel!

Reageren kan door simpelweg de velden in het reactieformulier onderaan dit artikel in te vullen. Inloggen kan ook via uw facebook, twitter, google of blues magazine account! – Actie loopt tot 23 januari[/notification]

DANNY BRYANT EN THE NIMMO BROTHERS OP 5E EDITIE SCHELDEBLUES

Op zaterdag 25 januari vindt de 5e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Danny Bryant

De avond wordt geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. In juni 2012 presenteerde de band hun inmiddels goed ontvangen 2e album ´Shy But Dirty´. Naast eigen werk speelt de band blues- en folknummers.

Daarna speelt de Britse bluesrockgitarist Danny Bryant. Danny Bryant staat momenteel aan de kop van een nieuwe generatie Britse bluesartiesten als Ansley Lister, Olie Brown, en Ian Parker. De muziek van Danny Bryant wordt door velen met open armen ontvangen, en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het podium deelde met veteranen als Walter Trout, Joe Cocker, Carlos Santana, Jeff Beck, Patti Smith en Buddy Guy. Met zijn rauwe stem en veelzijdig gitaarspel, dat zowel ruimte geeft aan snelle riffs als aan lange melodieuze solo’s weet hij het publiek te boeien. Kippenvel op je ziel trekkende bluesballads en dampende bluesrock zullen elkaar op tijd aflossen.

Afsluiter van de avond is de Schotse band The Nimmo Brothers. De uit Glasgow afkomstige Nimmo Brothers zijn al bijna 17 jaar een gevestigde naam in de Europese bluesrockscene. Naast diverse succesvolle solo projecten zijn de broers weer helemaal terug. Deze twee eenheid wordt steeds sterker, elk nieuw album dat ze uitbrengen zit vol variatie en energie evenals de live shows. Alan en Stevie Nimmo zijn twee Britse bluesbrothers die je tot de modernste bluesgitaristen uit het Europese circuit kunt rekenen. The Nimmo Brothers wonnen de “British Blues Connection Award” voor het beste UK album en Best Band, stonden op de gerenommeerde bluesfestivals en in volle clubs. In 2012 kwam hun zevende album uit “Brother To Brother”. Dit in Austin Texas opgenomen album is nog meer gitaar georiënteerd dan die van de vorige albums. Met hun typisch “Glasgow No Fear No Messing”en nooit aflatende energie, zitten hun optredens boordevol passie en emotie, recht uit het hart van Glasgow tot in de ziel van het publiek.

Tijdens de pauzes brengt in het café gedeelte het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens een optreden worden megahits als Satisfaction, Honky Tonk Women en Brown Sugar afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen vijf decennia. Een optreden van Spider & The Fly is een feest der herkenning.

Kaartverkoop

Aanvang 19.30 uur en tickets zijn in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa 20,00 euro. Op de website www.scheldeblues.nl staan de voorverkoopadressen vermeldt. Online kan men tickets aanschaffen via www.pedaal.nl.

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Win Acties
Sort by