JW ROY Mercy John Groene Engel Oss 17-2-2017

Ticketactie JW Roy & Mercy John – 17 februari 2017 Groene Engel, Oss

JW Roy

JW Roy debuteerde in ’97 met zijn eerste Engelstalige americana album ‘Round Here. Drie succesvolle platen volgden. Toen maakte hij een taalswitch: americana muziek met Brabantse songteksten. Weer vier albums. ‘Laagstraat 443’ werd een ijkpunt voor vele Brabantse songschrijvers. ‘As Ge Ooit’ en ‘Nie Meer Goed’ zijn robuust en recht uit het hart en JW Roy wordt alom gezien als dé vertolker van americana in Nederland. Wie de man één keer live heeft zien spelen, raakt in de ban van zijn stem en prachtige liedjes.

Het afgelopen jaar switchte hij na 10 jaar weer terug naar het Engels met het geweldige Dry Goods & Groceries. Bij dit album zit ook een prachtig boek vol verhalen en beeldmateriaal over gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes. Tijdens deze tour keert JW Roy terug naar zijn roots, naar de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovendekritieken oogstte. Samen met zijn band speelt hij nieuwe nummers, oude hits zoals Sixth Street en Deeper Shades en enkele schitterende klassiekers uit het oeuvre zoals o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones.
Een stomende “country, soul en rock ’n roll show” geheel in JW Roy stijl. Laat je meevoeren door de geweldige muziek en mooie verhalen.

Bezetting:
JW Roy: zang gitaar
Judith Renkema: bas
Roel Spanjers: Hammond piano accordeon
Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten
Rob Wijtman: drums

Support: Mercy John

Noem het Roots, noem het Americana, de muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, schrijft hij bloedmooie liedjes die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Zijn eerste album werd al bejubeld door de kenners en in oktober verschijnt het tweede album “This Ain’t New York”.

Namens de Groene Engel mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor dit concert verloten onder de inzenders. Doe mee en WIN!

Winactie JW Roy & Mercy John

[contact-form-7 id=”94794″ title=”Winactie JW Roy & Mercy John”]Actie loopt tot en met woensdag 15 februari
VRIJDAG 17 FEBRUARI 2017
JW Roy & Band
support: Mercy John

Cultuurpodium Groene Engel
Kruisstraat 15
5341 HA Oss

Info + Tickets: www.groene-engel.nl