BLUES AAN DE ZAAN – MY BABY, BOO BOO DAVIS (USA), RUBEN HOEKE BAND, TINY LEGS TIM

Op vrijdag 7 en zondag 9 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. De line-up is bijna compleet met Boo Boo Davis, My Baby, Ruben Hoeke Band, Tiny Legs Tim en Jaimi Faulkner.

Blues is een muziekstijl die ontstaan is tussen 1860 en 1900 in het zuiden van Amerika. Het werd oorspronkelijk gespeeld door slaven. Muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. De muziek werd ‘blues’ genoemd, omdat het een melancholische toon en inhoud had. Tegenwoordig wordt blues gespeeld door en voor jong & oud. Blues is genre- en generatie overstijgend. Dit principe komt terug in de veelzijdige line-up van Blues aan de Zaan. Verwacht een mix van authentieke en moderne Blues met een tintje Americana.

Namens de organisatie van Podium De Flux mag Blues Magazine 2 x 2 passe-partouts verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Winactie Blues Aan De Zaan 2016

[contact-form-7 404 "Not Found"] Actie loopt tot en met zondag 2 oktober

Blues Aan De Zaan
7 en 9 oktober 2016
Podium De Flux
Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
Info en tickets

Programma 7 oktober: – Boo Boo Davis – My Baby – Ruben Hoeke Band – Tiny Legs Tim
Programma 9 oktober – Jaimi Faulkner – Down Jones

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie muzikanten die hun muziek nog direct baseren het harde leven in de Mississippi Delta. Boo Boo Davis laat weten dat de blues hem helpt zijn spirit levende te houden. Het Nederlandse muziektijdschrift Oor beschrijft Boo Boo Davis als volgt: “Dit is blues zoals het hoort te klinken: basaal, gepassioneerd en rauw tot op het bot. Dit soort Blues schrijf je met een hoofdletter.”

MY BABY

My Baby is een mythe, een muze. Ze rockt, raakt, lokt, streelt en beukt. Verzet is zinloos. Lonkend trekt My Baby je mee in haar broeierige trance tot je niets kunt dan dansen. Het eigenzinnige Nederlands-/Nieuw-Zeelandse drietal verovert in rap tempo de wereld. Met haar opzwepende ritmes en psychedelische klanken doorbreekt de band alle grenzen van genre en tijd.

Ruben Hoeke Band (5)

Ruben Hoeke is geen onbekende in de Zaanstreek. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van ‘Sweet Child O’ Mine’ hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen en hier is menigeen Slash nog steeds erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine.

Na 3 succesvolle albums en met een uitstekende live reputatie bewijst Tiny Legs Tim dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde in korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

JaimiFaulkner by MarcovanRooijen

De Australische bluesmuzikant Jaimi Faulkner staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel, zijn warme, soulvolle stem en zijn spectaculaire live performance. Met een gitaar in de hand en een stompbox onder de voet creëert hij een uniek geluid. “Faulkner raakt glimlachend de ziel. Wie hem op het podium ziet staan, is onherroepelijk verkocht. Faulkner wordt een grote.”, aldus muziekmagazine Oor.

Down Jones Band brengt Bluesrock en Rhythm & Blues van eigen hand en te gekke covers van onder anderen Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher. Leuk detail over de nieuwe drummer “Damian” van Down Jones. Damian was in 2015 op 14-jarige leeftijd finalist bij het programma “Superkids” als drummer en verzorgt nu de rhythm sectie van de band.