Photo credits: Bishop Gunn

De Amerikaanse southern-rockband Bishop Gunn doopte hun debuutalbum Natchez (2018), gewoon naar het stadje in Mississippi waar ze vandaan komen.

Deze down-to-earthmentaliteit kenmerkt ook hun muziek: eerlijke rootsrock. Dat Natchez zo goed klinkt komt natuurlijk voor het grootste gedeelte door het muzikale vakmanschap van Bishop Gunn, maar wat ook meehelpt, is dat ze de plaat opnamen in de legendarische Muscle Shoals-studio. Met de lenige stem van zanger Travis McCready kan deze band eigenlijk alle genres aan, van soul via country tot bluesrock. Hier gaan we nog veel van horen!

Namens De Helling mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor dit concert op zondag 3 maart weggeven! Interesse? Doe mee en maak kans!

Winactie Bishop Gunn + Dawn Brothers


[contact-form-7 id=”126519″ title=”Winactie Bishop Gunn + Dawn Brothers”]
Deze actie loopt tot en met zondag 24 februari 2019.

Dawn Brothers
Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden – correctie: de toekomst – gericht! Op de single ‘Sweet Love’, het veelbelovende voorproefje van het tweede album, klinkt de band als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor. Deze pretentieloze Rotterdamse rootsrockers geven plankgas zonder poespas met nieuwerwetse gitaar- en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit en shows waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is.

Zondag 3 maart 2019
Bishop Gunn + Dawn Brothers
De Helling
Helling 7, 3523 CB Utrecht
Tickets en info

 

Lees ook :