Willem van der Schoof wint Dutch Blues Award Toetsenist 2015

Willem van der Schoof mag binnenkort de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Toetsenist in ontvangst nemen. Na een eerdere nominatie over 2013 heeft hij de Award dit keer weten te verzilveren.

De Award zal aan Willem worden uitgereikt op 22 april a.s. tijdens het optreden van Kees Dusink’s Forever Blues Project bij ‘Haagse Hout Heeft de Blues’. Locatie V.V. Haagse Hout, Vlamenburg 38 te Den Haag.

willem-van-der-schoof
Willem van der Schoof // Fotografie: Kuno Mooren

Willem is sinds 1986 betrokken bij de blues en heeft in de loop der jaren gespeeld in de Southside Blues Band, Oscar Benton Blues Band, Robert Smith Blues Band, Eelco Gelling Band en Kroppo’s Blues Band. Verder heeft hij een keur aan buitenlandse muzikanten begeleid tijdens hun tours door de lage landen, zoals Chick Willis en Eric Steckel. Met de Ori Naftaly Band nam hij deel aan de International Blues Challenge in Memphis.

Sinds 2015 speelt hij in Sweet Bourbon en Kees Dusink’s Blues Forever Project.

Hoewel hij zijn waarde in de loop der jaren al ruimschoots bewezen heeft, is vooral zijn bijdrage aan Kees Dusink’s Project de nominatiecommissie opgevallen. Begonnen als een kortlopend project heeft het gezelschap zoveel indruk gemaakt, dat het vaste grond onder de voeten heeft gekregen mede dankzij de niet te onderschatten bijdrage van Willem.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

www.dutchbluesfoundation.com


Ook op Blues Magazine ...