Will Sophie

Will Sophie is een Nederlandse gitarist extraordinair met een staat van dienst waar je U tegen zegt; wie heeft hem niet door je jaren heen het podium zien delen met bands als “ A Girl Called Johnny”, “Blues Power”, “Blues Summit”, “Prodigal Sons” en “Oberg” , om maar eens een paar namen te noemen .

Niet alleen op gitaar was Sophie in genoemde bands te bewonderen, de laatste jaren trof men hem ook aan achter het Hammond orgel waar hij ook behoorlijk mee uit de voeten kan.

Nu hij in een wat rustiger vaarwater terecht is gekomen heeft hij zich sinds 2012 in zijn studio in Almere opgesloten om 11 zelfgeschreven songs op te nemen met als special guests Bennie Veldman op Bluesharp en waar Sophie zelf op enkele tracks de instrumenten niet bespeelde assisteren Arthur Bont op drums, Tico Pierhagen op toetsen en zoon Daniël Sophie op gitaar.

Will Sophie desgevraagd :

“ De CD “Times at Woody’s is ontstaan uit het idee om mijn gitaarhelden uit de Blues te eren, wie dat verder zijn, mag de luisteraar zelf invullen, ik noem ze de ‘honderd en één’…

Het concept is geheel instrumentaal met de gitaar als centrale hoofdrolspeler, waar anders de zanger doorgaans aan het woord is, is het hier de gitaar die het verhaal vertelt.

Hoe “Times at Woody’s “allemaal klinkt en dat is niet gering, kan je alvast op deze YT sampler beluisteren :

Will Sophie -Times at Woody’s
CD Elm Records 2013 – eigen beheer
voor 15 euro incl. verzendkosten te bestellen bij: wolfmusicproductions@upc.nl

Binnenkort wordt een exemplaar van de CD onder de lezers van Bluesmagazine verloot!

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by