Toch weer veel blues bij Heyhoef-Backstage in het nieuwe seizoen 2019-2020!

Het maandelijkse POP-UP muziekpodium Heyhoef-Backstage in Tilburg pretendeert een brede programmering voor te staan met Rock-Soul-Tribute-Americana-Countryrock concerten, maar zeker 50% van het aanbod bestaat uit Blues concerten. En hoe…?

Foto Weer veel blues bij Heyhoef-Backstage in het nieuwe seizoen 2019-2020!

King Of The World

Bluesconcerts
Ook het komende seizoen staan weer een aantal nationale en internationale toppers op het programma waar de echte bluesliefhebber zijn vingers bij af kan likken. Namen zoals Wille & The Bandits (18 jan), Beaux Gris Gris & The Apocalypse (21 maart), Matt Schofield (16 mei) passeren in voorjaar 2020 de revue. En de start in het najaar 2019 is ook niet misselijk. Liefst drie Nederlandse band die al eens ooit de nationale bluesawards wonnen staan op de planken in de Heyhoef: zaterdag 21 september King of The World en op zaterdag 19 oktober zullen Detonics met The Dynamite Blues Band gezamenlijk voor een avondvullend programma zorgen met een Grande Finale als extra surprise. Kat Riggins, de ster van de Blues-alive tour van Johan Derksen treedt met haar eigen band The Blues Revival zaterdag 16 november op. Ook nagenoeg alle concerten worden voorzien van passende voorprogramma’s: zoals Ramblin’ Dog (21 sep), Blueshift (16 nov), Guy Verlinde (18 jan), Bootleg Betty (18 april).

Foto Weer veel blues bij Heyhoef-Backstage in het nieuwe seizoen 2019-2020!
Dynamite Blues Band

Nieuwe aanwinst
In het nieuwe seizoen zal de toch al toffe en fraaie ambiance van Heyhoef-Backstage nog eens een extra verbetering ondergaan door de aanvulling en verbetering van lichtinstallatie. Naast moving heads ook extra stage-center spots worden aangebracht, waardoor de maandelijkse uitzendingen van Omroep Tilburg nog beter tot hun recht zullen komen. Alle reden dus, ook voor niet Brabanders, om dit podium dit seizoen een keer te bezoeken.

De Opening
A.s. weekend zal er in Tilburg een groot Cultureel Evenement plaatsvinden getiteld ‘De Opening’. Alle theaters en culturele centra presenteren daar hun jaarprogramma. Heyhoef-Backstage zal op zondag 8 september om 18.00 uur vertegenwoordigd worden door niemand minder dan de aanstormende Dave Warmerdam Band. Dit optreden is gratis bij te wonen aan de Schouwburgring voor de ingang van de stadsschouwburg.

Het overige, min of meer ‘minder blues gerelateerde’ programma:
30 november: Izzid & Lost Insanity
21 december: Jan Akkerman & Friends
14 februari: Malford Milligan & The Southern Aces
18 april: Etta James Experience

Meer info: www.heyhoef-backstage.nl


Ook op Blues Magazine ...