Warren Haynes 02 - by Danny Clinch

Op 19 november komt Warren Haynes (Allman Brothers, Gov’t Mule, The Dead) met zijn nieuwe project naar de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Het concert is onderdeel van The Ashes & Dust Tour ter promotie van het gelijknamige nieuwe album.

Soms denk je dat je iemand door en door kent, maar dan blijkt diegene toch weer een verrassing in petto te hebben. Zo is het ook met het Warren Haynes. Deze Grammy Award-winnende artiest wordt door velen gezien als één van de hoekstenen van het Amerikaanse muzieklandschap. Hij speelde in drie legendarische blues/rock-bands – The Allman Brothers Band, Gov’t Mule en The Dead – en staat bekend als iemand die altijd op zoek is naar verbreding van zijn creatieve spectrum.

Met zijn nieuwe album ‘Ashes & Dust’ en de gelijknamige tour doet hij precies dat. Hij ging een samenwerking aan met de Americana-formatie Railroad Earth en creëerde een plaat met akoestische arrangementen – met viool, banjo en contrabas – een rootsy soundscape en gevoelige zang.

“These songs were each very important to me when they were written, especially since some of them go so far back. They’re all visual memories and experiences of certain time periods that I tried to capture in song. They really represent a collection of memories in my life.” – Warren Haynes

In zijn Europese tour bundelt hij de krachten met het roots-trio ChessBoxer en de drummer Jeff Sipe. Dit keer geen gierende gitaren of stadionrock, maar een warm, persoonlijk optreden in de intieme setting van de North Sea Jazz Club.

Warren Haynes

The Ashes & Dust Tour

19 november 2015
North Sea Jazz Club, Amsterdam

aanvang: 21:00 uur
Tickets via www.northseajazzclub.com

Artiest website: www.warrenhaynes.com

Lees hier ons interview met Warren over Ashes & Dust en hier de recensie over Ashes & Dust