Wap Shoo Wap Records

Wap Shoo Wap Records – Mess Around To The Mokum Sound

Ruim zes jaar geleden besloten enkele enthousiaste muziekliefhebbers op een avond om na lang beraad de woorden om te zetten in daden en het ingekakte uitgaansleven van de hoofdstad eens een flinke schop onder de hol te verkopen. Met maandelijkse concerten en DJ-avonden onder de naam ‘WAP SHOO WAP’ viel er zodoende te genieten van zowel aanstormend lokaal talent als internationale acts die nog ontdekt moesten worden. De wilde punk, energieke rock ’n roll en vele andere obscure maar heerlijke en vooral radio-onvriendelijke subgenres die deze avonden op het publiek werden losgelaten bleken enorm aan te slaan en het nieuws dat er daadwerkelijk weer eens iets te beleven viel verspreidde zich zelfs tot voorbij de stadspoorten als een snel uitwaaierend bosvuur. Een gemêleerd publiek, variërend van 18 tot misschien wel 60 jaren jong, wist plotseling de weg te vinden naar ietwat incourante maar zeer interessante karaktervolle locaties waar gelijkgestemden elkaar ontmoetten en feest vierden alsof het de laatste keer zou zijn.

Tekst: Jeroen Bakker

Plotseling dreigde een hardnekkig virus alles stil te leggen maar de op drift geraakte rock ’n roll-train bleek niet te stoppen. Vastberadener dan ooit besloten de mannen om door te pakken met een volgende stap om de naam gevestigd te krijgen. Daarom zal deze week met grote trots het platenlabel WAP SHOO WAP officieel gelanceerd worden nadat al eerder een eerste release verscheen van ‘I’m Sure We’re Gonna Make It (Wap Shoo Wap)’, een heruitgave uit 1978 van Ivy Green, een van de allereerste Nederlandse punkbands. Toen enkele van de originele bandleden werden opgespoord om toestemming te vragen voor het uitbrengen van deze oerpunk-parel, bleken zij maar wat enthousiast dat het label naar hun single vernoemd is.
Onder het mom van “MESS ARROUND TO THE MOKUM SOUND” zal vrijdag 4 Maart vanaf 19.00 een groot feest losbarsten in Markt Centraal dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd in Markt Kabaal !

Tijdens deze Label Launch Party zullen de jonge wildcats van DOCTOR VELVET de debuutsingle ‘Put The Hurt On Me’ op vinyl presenteren en het publiek trakteren op een set vol van dampende Rhythm ’N Blues en sleazy honkin’ Rock ’N Roll waarbij de invloeden van Link Wray, Cramps en Sonics nooit heel ver weg zijn.
De liefhebbers van op traditionele leest geschoeide punk komen eveneens aan hun trekken wanneer The Covids de punkhartjes sneller doen laten kloppen en als een sloopkogel door de Markthal denderen.

De DJ’s van WAP SHOO Wap zorgen zowel voor als na de optredens voor een goedbevolkte dansvloer met zo ongeveer het allerbeste dat er tegenwoordig op het gebied van 45-toeren-vinyl te krijgen is.

Met het lanceren van dit label lijkt er na jaren van Eenheidsworst en Monocultuur eindelijk weer betere tijden te zijn aangebroken voor de jonge muzikanten in de hoofdstad met een voorliefde voor echte, organische muziek waarin de basis wordt gevormd door drie akkoorden, veel lef en vurige energie.
Bands als FUCKFUCKFUCK, DOCTOR VELVET en THE COVIDS hebben inmiddels al aangetoond dat er wel degelijk wordt voorzien in een dringende behoefte die al lange tijd leeft in de stad, namelijk de behoefte van het beleven van eerlijke en oprechte muziek, gespeeld door en voor de ware liefhebbers.

Na een lange periode waarin de podia in de stad hoofdzakelijk zijn gedomineerd door steriele en elektronische klanken biedt WAP SHOO WAP het warme, organische tegengeluid waar nog altijd zo hevig naar verlangd wordt. Hoogste tijd dus voor verandering en daarom nogmaals: “MESS AROUND TO THE MOKUM SOUND”

Check: www.facebook.com/wapshoowaprecords


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.