WALTER TROUT

Walter Trout On Tour
Maart 2012

01.03 – Lantaarn, Hellendoorn (uitverkocht)
02.03 – Paradiso, Amsterdam (ca. 1000 aanwezigen)
03.03 – Boerderij, Zoetermeer (uitverkocht)
04.03 – Mezz, Breda (uitverkocht)

Tekst: Jeroen Bakker (Amsterdam) & Hananja Verduyn (Zoetermeer)
Photo Credits: Marco van Rooijen (Breda en Hellendoorn) & Pemmy Larmené (Zoetermeer)

WALTER TROUT

Walter Trout
Cultuurpodium de Boerderij- Zoetermeer
3 maart 2012

Support: Serena Pryne & the Mandevilles

Verslag: Hananja Verduyn

In de Boerderij zou het optreden van Walter voorafgegaan worden door een optreden van een jonge zangeres en haar band, Serena Pryne & the Mandevilles
Ze boft om op dit podium te mogen staan, het is nl. Full House in de Boerderij. Van boven tot onder afgeladen, maar dat kunnen we verwachten bij een optreden van Walter en zijn band.
Maar goed, Serena Pryne dus. Kennen we deze dame afkomstig uit Canada met Nederlandse roots? Jawel, ze heeft al eens eerder opgetreden als support act bij Walter Trout in 2010, meerdere keren op kleine podia gestaan en vorig jaar zomer op Bospop met de band die ze ook nu weer bij zich had. Een band met klasse muzikanten.
Maar algemeen bekend in Nederland is ze nog niet, getuige de reacties van sommige mensen uit het publiek om me heen: “Serena? Nee die ken ik niet, even op youtube gekeken….”
Serena is een bruisende jonge meid met een, ondanks haar jonge leeftijd, doorgewinterde whisky stem.
Een stem, zoals al eerder vergeleken met Bonnie Raith, Stevie Nicks.

Serena Pryne & the Mandevilles

Maar een optreden die me vooral deed denken aan, ja ik kan er niets aan doen, maar vooral door de manier waarop ze op het podium beweegt, onze eigen Anouk
Ze is wild, bruist van energie, sprankelt en het hele repertoire zit goed in elkaar. Ze kreeg de hele volle zaal goed mee. Een optreden waar je “U” tegen zegt. Het nummer “Turn a blind eye” wat in de prijzen is gevallen op de NMA’s (Niagara Music Awards) laat haar stem goed uitkomen.
16 april wordt haar debuutalbum verwacht, en dat gaat vast lekker klinken als ik dat mag afmeten aan het nummer wat van dat album werd gespeeld, “Heaven on the Highway” . Zo’n nummer wat je op een zonnige dag in je auto keihard mee zingt.
Ze eindigde haar optreden met een daverende “When the Night Come”.
Het Nederlandse management is van plan haar nog meer op de kaart te zetten, Serena is op bezoek geweest bij Giel van Beelen en ze hebben haar weten te boeken voor Pinkpop.
Ze is zeker een festivalkraker!
Het interview met Serena dat Jeroen Bakker met haar heeft gehad, zal binnenkort geplaatst worden op BluesMagazine.nl

Set list:
Into the Wind
Come Around
Heaven on the Highway
Turn a Blind Eye
Worst Damn’
Move too Fast
Going Down
When the Night

Walter Trout & Band

Het werd steeds warmer in de Dommelsch Zaal van de Boerderij, veel trouwe fans die Walter van het eerste uur kennen waren aanwezig. Maar ook zeer jonge fans die heel erg enthousiast waren. Walter en zijn band hadden er enorme veel zin in. Dat was echt te zien, veel lol onderling, en Walter heeft nog nooit zoveel smoelen getrokken als tijdens deze tour. Want als jullie naar de foto’s kijken van Marco van Rooijen die in de Lantaarn en Mezz aanwezig was, dan had ook daar Walter patent op de beste smoelentrekker van de avond.
Er werden vier nummers gespeeld van het aankomende (21e) nieuwe album “Blues for the Modern Days” wat uitgebracht zal worden onder het Provogue label. Het nummer “I Saw my Mama Crying”is opgedragen aan zijn moeder. Er werd nog een nummer opgedragen aan iemand die niet meer onder ons is, zoals Walter dat meer doet, maar “Say Goodbye to the Blues” werd vanavond opgedragen aan Rory Gallagher en de andere avonden aan de onlangs overleden Lightning Red.
Andrew Elt op de gitaar tijdens het “Other Man” van het album “Common Ground. Prachtig gespeeld en gezongen zeg.

Walter Trout & Band

Een concert van een aantal mensen die echt niet meer de jongste zijn, maar zeker ook zeker niet te oud om een geweldig energiek optreden te geven, waar de blues en de rock en roll van afspat.
Voor een uitgebreider verslag van een optreden van Walter Trout wil ik verwijzen naar het onderstaande verslag van Jeroen Bakker die aanwezig was bij het optreden in het Paradiso.

http://www.myspace.com/serenapryne
http://www.waltertrout.com/

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT
Paradiso, Amsterdam
2 Maart 2012

Verslag: Jeroen Bakker

Het publiek dat vrijdagavond al ruim op tijd de grote zaal van Paradiso binnen liep werd verwelkomd met een stevige portie bluesrock van BlueShaker. Zichtbaar trots nemen de mannen onder leiding van zanger Arne Goossens het applaus in ontvangst nadat ruim een half uur de boel prima is opgewarmd met een mix van rock, Texas- en Chicagoblues maar waarin ook een funky experiment niet wordt geschuwd. Muzikaal vakmanschap en de soulvolle strot van Goossens die ook nog eens een uitstekende performer blijkt te zijn, maken dit optreden tot een waar genoegen waarmee de basis voor een geslaagde avond lijkt te zijn gelegd.

WALTER TROUT

Zoals verwacht is de opkomst van Walter Trout met zijn band te vergelijken met een bij voorbaat gewonnen wedstrijd. Nederland heeft Trout als solo-performer al in een zeer vroeg stadium in zijn hart gesloten en die ontstane liefde is altijd onvoorwaardelijk en wederzijds gebleken. Trout kan het niet nalaten om ‘zijn’ Paradiso nog eens te laten weten hoe blij hij is hier weer te kunnen spelen. We zullen vanavond, naast een grote greep uit het omvangrijke oeuvre van de zestigjarige zanger/gitarist, een bescheiden voorproefje krijgen van Blues For The Modern Daze, album nummer 21 dat op 23 april aanstaande uitgebracht gaat worden.
Met een gitaarintro van ruim een minuut en een Thank You, Goodnight! wordt om klokslag half negen de toon gezet middels de opener Help Me dat vervolgens snel gevolgd wordt door Life In The Jungle, de track waar het indertijd in Nederland allemaal mee begon. Het is spierballenblues van de bovenste plank en met zijn gekke grimassen weet de Amerikaan de aandacht van de eerste tot de laatste minuut op zich gericht te houden. Niets nieuws eigenlijk, de band staat zoals gewoonlijk als een huis. Een stuwende ritmesectie en het massieve Hammond-geweld vormen de stevige fundering waartegen Trout ontspannen tegen aan kan leunen.

WALTER TROUT

Het prachtige blauwe pak met de mooie bijpassende schoenen zoals die op de nieuwe albumhoes te vinden zijn, zaten blijkbaar niet in de koffer. In zijn gewone vertrouwde ‘kloffie’ wordt het eerste nieuwe nummer gespeeld. Lifestyle of the Rich and Famous is aan deze ‘working class hero’ niet besteed. Als er één genoemd kan worden die echt ‘gewoon is gebleven’ is hij het wel. Ook The Sky Is Fallin’ Down lijkt prima in de set te passen. Deze stampende nieuwkomer zou bovendien nog eens heel goed tot het vaste rijtje in de liveshows kunnen gaan behoren. Regelmatig worden de zijkanten van het podium opgezocht en daar zagen we al eerder tourmanager / Sleeze Beeze-zanger Andrew Elt staan die nu vocale ondersteuning biedt tijdens Helpin’ Hand, ooit al eens eerder opgenomen in diezelfde Paradiso. We zien Elt diverse malen terugkeren in de show. Ook voor akoestisch gitaarwerk kan namelijk een beroep worden gedaan op deze ‘sidekick’.

WALTER TROUT

Tijd voor een serieuze toon is er in Say Goodbye To The Blues dat voor deze gelegenheid, evenals de avond ervoor in Hellendoorn, wordt opgedragen aan de recent overleden Louisiana Red. Een blues-icoon en oud-werkgever van Trout die maar liefst vier jaar lang het podium deelde in zijn begeleidingsband: Play your guitar Red…, aldus Trout die weer eens een heel mooi bluesmoment uit zijn gitaar laat klinken.
Veel gevoel is er ook in het nieuwe Saw Mama Cryin’ of het eveneens recent geschreven Lonely maar of deze een zelfde status zullen bereiken als Gone Too Long of het massaal meegezongen The Love We Once Knew valt nog te bezien. Met betrekking tot eerstgenoemde verwijst Trout naar zijn optredens in Paradiso als gitarist en Bluesbreaker van John Mayall in de tijd dat Abraham Lincoln nog president van Amerika was.
Je kunt je nauwelijks voorstellen dat deze energieke performer ooit genoegen moest nemen met een rol op het tweede plan. Feit is dat de sympathieke Amerikaan in 2012, ruim twee uur lang, nog altijd heer en meester is in Paradiso.

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

WALTER TROUT

Fotoalbum Walter Trout Tour – Maart 2012

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629520537381″]


Ook op Blues Magazine ...