Single Walter Trout - Ghosts

Walter Trout

Nieuwe Single ‘Ghosts’

De iconische Amerikaanse bluesrockgitarist Walter Trout brengt op 19 augustus zijn 30e soloalbum Ride uit via Provogue/Mascot Label Group. De eerste single van het nieuwe album ‘Ghosts’ is vanaf vandaag te beluisteren.

Beluister De Nieuwe Single Hier:
https://lnk.to/WalterTrout

 

Hoe snel of ver een man ook reist, hij kan zijn verleden nooit echt ontlopen. Op zijn nieuwe album keek hij naar de horizon en de groene spruiten van zijn triomfantelijke late carrière. Er was een nieuw platencontract bij Mascot/Provogue. Een verhuizing van Californië naar Denemarken met zijn geliefde familie. Zelfs nu, op 70-jarige leeftijd, schreef Trout nog steeds nieuwe hoofdstukken van zijn levensverhaal.

De laatste keer dat we Trout zagen, was hij onderweg ter promotie van Ordinary Madness uit 2020. De campagne eindigde gefrustreerd toen Covid touren onmogelijk maakte en Trout veroordeeld was tot een gedwongen stilstand in Denemarken die hij in geen halve eeuw had gekend. “Ik doe dit al sinds ’69, toen ik begon in de bars in New Jersey”, blikt hij terug. “Opeens zat ik zestien maanden op mijn reet, al oefende ik nog elke dag gitaar. Mijn vrouw en manager Marie wisten dat ik muziek moest maken. Dus haar cadeau voor mijn 70e verjaardag was een gloednieuw platencontract dat ze had gesloten. Mijn producer, Eric Corne, heeft een nieuwe studio in LA gebouwd en mijn plan was om naar huis te vliegen om een ​​nieuw album te maken.”

Aangekomen aan de westkust van de VS, twee weken voordat de sessies begonnen, vestigde Trout zich om het ritmateriaal te schrijven in zijn nu verlaten huis in Huntington Beach, Californië. Maar zelfs in dit paradijs aan het strand, tussen de wuivende palmen en de zeebries, kwam het verleden roepen. Zoals trouwe Trout-fans weten, is de Golden State al 47 jaar de thuisbasis van de bluesman.

Na verloop van tijd voegde Trout zich in ’85 bij John Mayall’s Bluesbreakers-line-up, voordat hij vanaf ’89 aan een veelgeprezen solocarrière begon. Maar daarvoor kwamen zijn chaotische, zelfdestructieve jaren als een leadgitarist, of het nu voor gerespecteerde maar lastige bluespioniers als John Lee Hooker en Big Mama Thornton was, of een losgeslagen ambtstermijn in een Canned Heat-line-up uit de jaren 80 gecontroleerd door de Hell’s Angles.

Trout goed gedocumenteerde excessen in dit tijdperk waren donkerder dan een jonge rockster die zich losbrak. Het is allemaal terug te herleiden naar mijn moeilijke jeugd in New Jersey, legt hij uit, waar een instabiele stiefvader – zelf het slachtoffer van schokkende wreedheid als krijgsgevangene – een angstaanjagende aanwezigheid was. Toen Ride vorm kreeg, konden zulke herinneringen niet anders dan de muziek op smaak brengen. “Dit album is duidelijk wat ik mentaal en emotioneel doormaakte”, meent hij. “Het enige wat ik deed was het uiten. Ik huilde veel van al dat graven in mijn emotionele kern. Ik wil dat mijn liedjes die kern van waarheid bevatten.”

Het nieuwe album zal binnenkort officieel aangekondigd worden.


Ook op Blues Magazine ...