WALTER TROUT
support : Danny Bryant’s RedEye Band
Paradiso, Amsterdam
22 november 2009

Walter Trout

Tekst : Gerrit Harmsen ; Foto’s : Marco van Rooijen

Danny Bryant maakt indruk, Walter Trout oorverdovend hard

Mijn eerste kennismaking met de Walter Trout Band (WTB) was tijdens het radioprogramma van Hubert van Hoof waar hij een aantal nummers draaide van het album “Prisoner Of A Dream”.
De volgende dag gelijk naar de platenzaak en de CD aangeschaft. Enkele weken daarna mocht ik Trout live aanschouwen in een halfvol Tivoli waar hij voor het luttele bedrag van 12,50 gulden een optreden van ruim 3 uur weggaf. Sinds die tijd heb ik vele concerten van Trout bijgewoond waarvan die in Paradiso en het vorig jaar gegeven en zeer emotionele concert samen met Jason Ricci (zie verslag) tot de hoogtepunten behoorden. Inmiddels behoeft Walter allang geen introductie meer en is hij uitgegroeid tot een bekende naam in de blues-rock scene. Na eerdere optredens deze week in Zoetermeer en Tilburg was de afsluiting van de tour in Nederland op de planken van zijn geliefde Paradiso.

Danny Bryant

Danny Bryant

Danny Bryant mocht als support voor een al redelijk gevulde zaal de avond openen en deed dit met verve. In een halfuur liet hij horen wat een groot aantal mensen in de zaal al wisten.
Een coming man voor de blues-rock. Met o.a. de songs ‘Heartbreaker’, ‘Good Time Woman’, ‘Always With Me’, en het titelnummer ‘Just As I Am’, van de te verwachten nieuwe CD begin 2010, maakt hij indruk. Danny zal er zeker weer een aantal fans hebben bij gekregen.
Extra mooi dat hij zelf als 15 jarige vanuit Engeland naar Paradiso kwam om Walter Trout te zien en nu de support mocht doen. In maart zal hij (in ieder geval) voor een 3-tal optredens weer te zien zijn in Nederland (zie concert agenda). Dit in het kader van de “Just As I Am” tour ter promotie van zijn nieuw release.

Walter Trout

Als Walter Trout rond 20.45 begint is Paradiso inmiddels gevuld met het dubbele aantal mensen. Niet uitverkocht, wel lekker vol, dus alle gelegenheid om eens van plaats te verwisselen en af een toe een drankje te nuttigen. Trout knalt er hard in en zet de toon voor de rest van de avond. Harde blues-rock met af en toe een slowblues er tussendoor.
Bij Trout krijg je wat je verwacht dus reageert de zaal enthousiast op het gebodene.
Met o.a., They Call Us The Working Class, Prisoner Of A Dream, Mercy, So Afraid Of The Darkness, Say Goodby To The Blues

[opgedragen aan Jeff Healy], The Love That We Once Knew, Goin’ Down, krijgen we een set voorgeschoteld dat een mooi overzicht geeft van de afgelopen 20 jaar. Daarnaast krijgt Danny Bryant de gelegenheid om een nummer mee te jammen en laat hij aan degene die later kwamen nog even horen was ze gemist hebben.

Walter Trout and Danny Bryant

Walter Trout and Danny Bryant

Ondanks het enigszins slechte geluid, we kunnen de bijdrage van roadmanager Andrew Elt bijna niet horen, geniet het publiek met volle teugen en is de respons naar de band toe groots. Waarschijnlijk de reden waarom Paradiso bij Walter Trout zo geliefd is. Voor ondergetekende is het echter onbegrijpelijk dat een concert bijwonen zonder oorstoppers bijna niet meer mogelijk blijkt.

Walter Trout

BluesMagazine zal deze week nog een mooie diareportage plaatsen van de “20th Anniversary Tour” in Nederland met foto’s van de afgelopen 3 concerten in Zoetermeer, Tilburg en Amsterdam en natuurlijk de jams van Walter Trout met Bas Paardekooper en Danny Bryant!

Website Danny Bryant : www.redeyeband.co.uk
Website Walter Trout : www.waltertrout.com


Ook op Blues Magazine ...