Tour van 29 maart t/m 7 april 2013

Sonny Hunt komt weer naar ons land. Komend voorjaar zal de bluesgitarist, uiteraard samen met z’n inmiddels befaamde Nederlandse band Dirty White Boys, hier weer een aantal optredens doen. Sonny is een graag geziene gast op de vaderlandse bluespodia, het is namelijk alweer de zevende keer dat hij vanuit Nashville Tennessee de oversteek maakt naar Nederland. De toer begint dit jaar in Middelburg op 29 maart waar tijdens de Bluesroute zal worden opgetreden in Café Geere. Hierna volgen nog optredens in Tilburg – Extase, Heerhugowaard – Café de Heeren, Andijk – Cultura Jazz&Pop – Café Kletskop te Asch en op Guitar Heaven in Estrado te Harderwijk met o.a. clinic’s van Harry Sacksioni, Lars de Rijck en Wim den Herder.

Sonny Hunt and The Dirty White Boys

Dat wordt dus weer smullen voor de liefhebbers van stevige bluesrock met veel indrukwekkend gitaargeweld. Sonny Hunt & DWB hebben wat dat betreft inmiddels een geduchte reputatie opgebouwd, niet alleen in de Nederlandse bluesclubs en -kroegen, maar zeker ook op grote festivals als Highlands, Culemborg Blues en het Grolsch Internationaal Jazz Festival in Enschede.

Keer op keer weet de band het publiek te pakken met z’n in eigen jasje gestoken bluescovers, waarin niet alleen Sonny’s doorleefde spel, maar zeker ook het spectaculaire gitaarwerk van de jonge Nederlandse gitaarhelden Leif de Leeuw en Rory de Kievit centraal staan. Mooi aan deze gitaarhelden is dat ze alledrie hun heel eigen, herkenbare stijl hebben. Blues is de grote gemene deler, maar daarbuiten gaat het alle kanten op. Rock, funk, fusion niets is de band te gek en zo maken ze iedere song tot een boeiend spektakel.

Highlands Festival 2011

Goed nieuws voor de fans van het eerste uur is dat drummer Han Neijenhuis deze toer weer van de partij zal zijn. Na een time-out van ruim een half jaar is Han sinds het voorjaar van 2011 weer helemaal terug in de muziekscene en dus ook bij Sonny Hunt.

Samen met Sonny en zanger/bassist Dick Stam nam Han in oktober 2007 in Nashville het album The Nashville Blues Sessions op. Rory speelde daarop een gastrol, evenals Tony Spinner. Het tweede album van Sonny Hunt & DWB werd in september 2010 live opgenomen in bluesclub De Noot in Hoogland, toen in de volledige bezetting met Rory en Leif. Het door Rory geproduceerde ‘Hitting The Noot’ geeft exact de essentie van Sonny Hunt & DWB weer: een vet groovende ritmesectie, Dick’s gruizige stem en daaroverheen spectaculair gitaarwerk. Dynamisch, subtiel en gevoelig, maar ook hard en heavy. Van topballad en publieksfavoriet ‘Cause We Ended as Lovers’ tot spetterende rocksongs als ‘Voodoo Chile’ en ‘Just Got Paid’.

Uiteraard zal de band ook de komende shows werk van z’n twee albums spelen. Maar Sonny & DWB zijn absoluut van plan om ook met een aantal nieuwe songs te komen.

Dat beloven weer interessante shows te worden!

Voor alle informatie, agenda en nieuwtjes check www.thedirtywhiteboys.com

Agenda:

Vrijdag 29 maart 2013 – Café Geere te Middelburg (Bluesroute) www.cafedegeere.nl
Zaterdag 30 maart 2013 – Extase te Tilburg (www.cafeextase.nl)
Maandag 1 april 2013 – Estrado te Harderwijk (Guitar Heaven) www.estrado.nl
Vrijdag 5 april 2013 – Café Kletskop te Asch (www.dekletskop.nl)
Zaterdag 6 april 2013 – Jazz & Pop te Andijk (www.jazzenpopandijk.nl)
Zondag 7 april 2013 – Cafe de Heeren te Heerhugowaard (www.grandcafedeheeren.nl )

Lees ook :