Op 24 maart 2017 brengt Voltage, bekend van frontman Dave Vermeulen, een nieuwe EP uit. ‘Up The Road’ is een mix van de stevige bluesrock waar de band om bekend staat aangevuld met Southern en country invloeden. Denk hierbij aan bands als Blackberry Smoke en Zac Brown Band maar natuurlijk ook Status Quo en ZZ Top.

Foto Voltage - Up The Road

Voltage heeft getoerd met Miss Montreal, support gespeeld voor grootheden als Status Quo, heeft twee singles uitgebracht en heeft een eigen festival uitverkocht. En dat was maar 2016. Zo hard als het voorgaande jaar werd afgesloten, zo retehard trapt Voltage het nieuwe jaar weer af. In samenwerking met producer Guido Aalbers (Bökkers, Bertolf, Van Dik Hout) is de EP ‘Up The Road’ gemaakt, een voorbode voor wat het nieuwe album zal zijn.

Pistol Pete was al op Spotify te horen maar deze week komt de bijhorende geanimeerde videoclip uit, door animator Gisel-Jo gemaakt. Pistol Pete is de opvolger van Matchbox, die het erg goed deed op de Nederlandse radio.

Voltage - Pistol Pete

Momenteel zit de Brabantse band midden in een tour langs de bekende muziekcafe’s. Ze spelen waar rock ’n roll thuis hoort: in kroegen waar de ramen beslagen zijn en het zweet van het plafond drupt.
Nadat zanger Dave Vermeulen zichzelf naar een tweede plek op TVOH brulde, ging het hard met Voltage. Met de gelijknamige EP maakt de band in 2013 zijn debuut. Een jaar later volgt de EP ‘The Story So Far’, die binnen een maand fysiek uitverkoopt. Het debuutalbum ‘Travellin’ Men’ wordt in april 2015 gepresenteerd in poppodium Nirwana. In de twee jaren die volgen, speelt Voltage voorprogramma’s voor o.a. grootheden Status Quo, John “Rhino” Edwards en John Coghlan. De band maakte hard furore in de grootste Nederlandse podia waaronder Heineken Music Hall. De festivals ontbraken er niet aan, Paaspop en Zwarte Cross worden door het vierkoppige Voltage compleet ondersteboven gezet.

Tour:
31/03 De Stam | Almelo
01/04 P79 | Den Bosch
23/04 Schaaf City Theater | Leeuwarden
27/05 Muziekcafé | Helmond
10/06 Osstival | Ossendrecht
18/06 Barberq Festival | Mierlo
24/06 Eurosjopper Festival | Lierop
19/08 Festival ’t Zeeltje | Deest

Voltage – Up The Road
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 24 maart 2017

Tracks:
01.Pistol Pete
02.Up The Road
03.Dirty Harry’s Juke Joint
04.Matchbox

Foto Voltage - Up The Road


Ook op Blues Magazine ...