De Australische singer-songwriter Harrison Storm heeft een unieke stijl ontwikkeld, waarbij zijn indrukwekkend klassiek geïnspireerde fingerpicking techniek en een soulvolle, hypnotiserende vocals zijn samengesmolten. Vandaag deelt Storm de video voor zijn single Run.

Run is a song I began writing at my home last summer in Australia and ended up finishing on the other side of the world, in a special studio/barn while I was in the English countryside last year. For me the song is about resilience and stepping into the unknown with someone close by your side,” says Storm.

Harrison Storm is de belichaming van het typerend Australische strandleven. Gevormd door zand, golven en surfen is hij een avonturier die blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen. Om zijn muzikale dromen te vervullen begon hij op zijn twintigste een populaire ‘acoustic night’ in zijn thuishaven Mornington, Victoria. Twee jaar later stopte hij met zijn opleiding om zich volledig te richten op zijn muzikale carrière. Door te spelen in kleine kroegjes en te busken op de straten van Melbourne verdiende hij genoeg om zijn debuut ep Sense of Home te financieren. Vanaf dat moment ging het hard met zijn carrière, vooral nadat de het titelnummer Sense of Home werd opgenomen in talloze playlists. De track, die ondertussen bijna 50 miljoen keer is gestreamd, pakte de aandacht van Nettwerk mede-oprichter terry McBride, die Storm vervolgens een contract aanbood. De afgelopen tijd heeft Storm ook live een groot publiek bereikt door support te spelen voor namen als Snow Patrol, Tash Sultana SYML en Ziggy Alberts.

Website: Harrison Storm

Op 11 april staat Harrison Storm in het voorprogramma van Ziggy Alberts in Paradiso, Amsterdam.

(credit Dean Raphael)