Video Première | Gregory Page – So It Goes

In de geest van Johhny Cash, James Taylor en Willie Nelson is het nieuwe album van Gregory Page geïnspireerd op de ervaringen van een derde generatie Iers-Armeense muzikant, die zijn leven documenteert met de pen van een dichter. ‘So It Goes’ verschijnt op vrijdag 21 april en bevestigt de status van Gregory Page als een van Amerika’s meest toonaangevende songwriters. De albumreleaseshow vindt op zondag 7 mei plaats in foyer de Nok in Carré Amsterdam.

‘So It Goes’ vertelt het verhaal van een immigrant die  naar Amerika komt en naar het leven kijkt door de ogen van een muzikant  en dit vertaalt in 12 nieuwe oorspronkelijke songs met beeldend realisme, gevoeligheid en humor; begeleid door gitaar, banjo, cello en zelfs een 30 koppig orkest en koor.

De opnames hebben plaatsgevonden in zijn  woonplaats  San Diego en in zijn geadopteerde huis in Amsterdam, samen met een indrukwekkende lijst muzikanten  waaronder: Greg Leisz (Ray LaMontagne / Ryan Adams) op pedal steel guitar, Jim Soldi (Johnny Cash) op elektrische gitaar en Dennis Caplinger (Eric Clapton) op viool & banjo ; onder leiding van Jeff Berkley en  goede vriend Jason Mraz die backing vocals doet op het nummer Hollywood’s Heroes.

Gregory Page is een unieke artiest die beschikt over het vermogen om het hedendaagse leven te observeren en op realistische, gevoelige edoch humoristische wijze in zijn teksten te verwerken. Over de jaren is Page uitgegroeid tot een meesterlijk tekstschrijver. Zijn nostalgieopwekkende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren de luisteraar mee naar de jaren dertig, de hoogtijdagen van de folk, jazz en americana.

Website: Gregory Page

Releasedatum: 21 april 2017
Label: V2 Records

Tour:
03-05 Theater Op Skoot, Noord-Scharwoude
05-05 Concerto, Amsterdam [Instore]
07-05 De Nok – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam [Uitverkocht]
14-05 Down By The River Festival, Venlo
16-05 Theater ’t Zwijnshoofd, Bergen Op Zoom
17-05 QBus, Leiden
18-05 TivoliVredenburg, Utrecht
20-05 Iduna, Drachten
21-05 De Schalm, Westwoud

 

20 april 2017|Categories: Videos|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe