Op 2 november brengt Gregory Page zijn nieuwe album ‘A Wild Rose‘ uit. Reeds verschenen al de singles Waiting For The Sun Again, A Wild Rose en I’m Alive. Op het album staat ook het nummer Whatever Keeps You Dreaming dat Page opnam samen met de Nederlandse artiest Tim Knol.

Iedere tuin heeft zon en regen nodig en beide zijn dan ook terug te horen op A Wild Rose. De aanwezigheid van uilleann pipes, banjo, mandocello en pedal steel dragen bij aan een eclectisch geluid waarbij Gregory Page zijn roots niet uit het oog verliest. Vanaf de euforische opener I’m Alive neemt Gregory je bij de hand en leidt hij je langs het hartverscheurende I Say Adios en het breekbare Born With The Shakes Inside rond door zijn tuin. Ondersteund door producer Robbie Robinson en muzikanten als Eric Rigler (Titanic & Braveheart), Dennis Caplinger (Eric Clapton & J.J.Cale’s Road to Escondido) en Doug Pettibone (Mark Knopfler) laat Gregory Page op ‘A Wild Rose’ horen een begenadigd songwriter te zijn die met een onverwachte doch coherente collectie songs een fabelachtig negende studio album aflevert.

Gregory Page is een in Noord-Londen geboren Iers-Amerikaanse songwriter. Als een derde-generatie muzikant groeide Page op, omringd door familieleden die traditionele Ierse muziek uitvoerden en opnamen. Zijn moeder was de leadzangeres in de allereerste all-girl-popgroep van Londen, The Beat-Chics, die in 1965 met The Beatles toerde en zijn oom Dave Page was de originele drummer van Tom Jones.
De releaseshow is in de Amstelkerk op 3 november, daarna keert Gregory in februari terug voor 6 shows in NL.

03.11 Amstelkerk, Amsterdam (Presented by Popmagazine Heaven)

2019:
01.02 – Middelburg, De Spot
03.02 – Amen, De Amer
04.02 -Meneer Frits @ Muziekgebouw, Eindhoven
06.02 – LuxorLive, Arnhem
08.02 – LantarenVenster, Rotterdam

Website:
Gregory Page
V2 Records

 

Lees ook :