Woensdag 10 november 2010 was de Duitse gitarist Henrik Freischlader te gast in Bluesmoose café. Gemiddeld een maal per maand laat Bluesmoose radio een bluesartiest live spelen en maakt daar audio en video opnames van voor haar luisteraars en kijkers. Nu was de in Wuppertal wonende Henrik te gast. Al ruim vier jaar is Henrik een bekende van Bluesmoose radio en nu begint gelukkig de rest van Nederland hem te ontdekken. Op het bluesfestival in Tegelen liet hij een geweldige indruk achter dus de interesse was gewekt en Henrik eerste officiële Nederland tour startte afgelopen weekend. Voor Bluesmoose radio was het een mooie gelegenheid om ook hun 500e uitzending te vieren en gaven de aanwezigen nog enkele consumptiebonnen om met hun het glas te heffen.

In Duitsland is Henrik al jaren een vaste waarde in de bluesscene, Sterker nog hij is van de leidende krachten! Hij heeft het podium gedeeld en samen gespeeld met Gary Moore, Joe Bonamassa, BB King, Johnny Winter.
In totaal 9 songs speelde De Henrik Freischlader band. In die songs liet ie al zijn kunnen zien. Van een Soulfull nummer tot een slowblues en rockend als Jimi Hendrix in Foxy Lady, met het 22 !! minuten durende Wolkenwinde/Bad dreams als muzikaal hoogtepunt. In een doodstille kroeg was het zo stil gespeeld dat ie zonder microfoon versterking kon zingen om vervolgens onder luid applaus vol er tegen aan te gaan.
Bluesmoose café kent vele doorgewinterde muzikanten die graag even op woensdagavond binnen vallen en willen genieten , en allen waren zij diep onder de indruk wat er muzikaal voorgeschoteld werd. Deze 27 jarige gitarist kan verzekerd zijn van een prachtige toekomst in de Bluesmuziek.
Nu zijn de opnames voor iedereen te bekijken. Aankomende vrijdag – 19 november – is de special met Henrik Freschlader te beluisteren op Bluesmoose radio. Kijkt en oordeelt u zelf!

Bluesmoose meets Henrik Freischlader

Henrik Freischlader – i

Henrik Freischlader – Wrong Way

Henrik Freischlader – Wolkenwinde part 1

Henrik Freischlader – Wolkenwinde part 2

Henrik Freischlader – Break out

Henrik Freischlader – I loved another woman

Henrik Freischlader – The Bridge

Henrik Freischlader – Foxy Lady

Henrik Freischlader – The Blues

Links
http://www.henrik-freischlader.de
http://www.bluesmoose.nl

En een verslag van Collega schrijver Joachim Brooks van Rocktimes.de
http://www.rocktimes.de/gesamt/f/henrik_freischlader/groesbeek10.html

Henrik is komende weekend nog te zien in:
20 november Blues Café Apeldoorn, aanv. 22.00 u http://www.bluescafe.nl/
21 november MEZZin with the Blues, festival, MEZZ theater Breda, aanv. 16.00 u http://www.mezz.nl/


Ook te lezen op Blues Magazine ...