Skinny BoyX-ray Bluesband
JennBBluesThe Rhythm Chiefs

Estrado, Harderwijk

Ingestuurd verslag:

Tekst: Floris van Lochem

Dat er in Estrado Harderwijk flink aan de muzikale weg wordt getimmerd is bij velen in het agglomeraat nog niet voldoende doorgedrongen.  Naast vele andere muzikale stromingen krijgt blues hier een ruim podium. Trouwe bezoekers van deze bluesavonden vinden dat de frequentie hiervan wel wat opgeschroefd kan en mag worden. Echter de bezoekersaantallen (lees regionale bluesliefhebbers) vallen tot nog toe tegen. Daarom des te meer waardering voor de volharding van de organisatoren om deze blues- happeningen te blijven organiseren.
Ook het Winter Blues Festival was weer om van te smullen. Vier bands traden elk ca 5 kwartier in twee verschillende zalen na elkaar op. Hoewel ik de andere bands niet te kort wil doen heb ik in het bijzonder genoten van Jennifer Bomert van de JennBBlues band. Wat een stem(strot). Schitterend.

Foto Verslag: Winter Blues Festival 2011 – Estrado, Harderwijk

Geheel eens met de vooraankondiging dat deze dame klinkt als de ultieme kruising tussen Koko Taylor, Janis Joplin en Sass Jordan (Zelf hoorde ik ook wel iets van Beth Hart). Ter afsluiting een bijzonder gaaf en strak optreden van de Rhythm Chiefs met een Dusty Ciggaar welke op weergaloze wijze het ene na het andere hoogstandje op het podium neer legde. Wij kijken al weer uit naar een volgende bluesavondje aan de Sportlaan in Harderwijk

Website: www.estrado.nl


Ook op Blues Magazine ...