The Original Strikes
Nix / Mystiek Theater, Enschede
27 juni 2021

Het mag weer! De corona maatregelen worden steeds meer versoepeld en hoewel voorzichtigheid nog steeds geboden is, smachten we allemaal naar live muziek! Zo ook in de Nix / Mystiek Theater in Enschede. Concerten worden weer aangekondigd maar de restricties gelden nog wel, zij het mondjesmaat. Als we allemaal nu nog steeds ons verstand gebruiken en voldoende afstand houden kan er gewoon steeds meer!

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman / Video: Art Visuals

Vanmiddag staan niemand minder dan The Original Strikes op het mooie podium van het Nix/Mystiek Theater. The Strikes bestaan al een jaar of 12 en bandleden zanger en bluesharp wonder Pieter van der Pluim (Big Pete), drummer Jody van Ooijen, gitarist Sjors Nederlof en rots op de basgitaar Roelof Klijn weten precies hoe ze een blues feestje op poten moeten zetten. Deze gepokt en gemazelde mannen spelen blues zoals blues gespeeld moet worden, niets meer en niets minder.

Het aanwezige en reeds van ongeduld trappelende publiek is eigenlijk één grote bluesfamilie, die elkaar graag zien onder het genot van goede muziek en een fijn drankje. Het heeft nu eenmaal allemaal lang geduurd, voor iedereen. De emoties liepen dan ook hoog op toen de band het podium beklom, kon beginnen en vol gas al die zalige nummers de zaal in slingerden. Wat heerlijk om weer te mogen genieten van LIVE muziek. Nu weten we pas wat we gemist hebben en hoezeer we er naar gesnakt hebben.

Check hier ons Blues Magazine Facebook kanaal voor een live impressie

Ook de mannen op het podium hebben er lang op moeten wachten en waren zichtbaar blij dat ze weer mochten spelen en vooral mensen blij maken. De band vlamde van begin tot eind en het publiek explodeerde.

Hoewel ze twee pittige en uitermate swingende sets speelden, ging het eigenlijk allemaal in een flits voorbij en was het alweer tijd voor het (bijna) laatste nummer. Voor die gelegenheid werd zanger Jan Hidding, welbekend van de fantastische formatie Cuban Heels, het podium opgevraagd om een nummer mee te zingen en oh boy, wat ging het dak eraf! Wat een power, wat een passie en wat een energie van die vijf gasten. Kijk zelf maar:

Hoewel Jan nog eventjes meedeelde dat het wel lang geleden was om op een podium te staan, ging hij zoals vanouds vocaal totaal los alsof dat nog gisteren was! En Big Pete, die gast weet als geen ander met zijn gruizige harmonicaklanken de juiste swingende toon te zetten en blaast simpelweg de sokken uit je schoenen en Sjors….man man man wat een gitarist is dat toch. Hij speelt vanuit zijn tenen, zijn fantastische solo’s raken je tot diep in je ziel en weten eenieder te beroeren. En dat in zijn oranje Holland shirt. Jody, immer relaxed ogend legt samen met Roelof die stabiele, pompende basis waar de anderen op kunnen excelleren. De Strikes is sowieso al een wereldband maar het nummer met Jan tilde het geheel net even naar een andere dimensie. Kortom, een zeer geslaagde middag en aftrap voor hopelijk een nieuw seizoen van LIVE muziek. Want dat hebben we nodig.

Afijn, de kop is eraf. In heel het land kan er weer gebluesed worden. Hoe fijn is dat! Blues verbroedert, blues heelt en blues is nodig. Mensen, ga weer naar concerten, blijf alert en blijf het vooral veilig houden, dan hopen we over enige tijd weer terug te zijn naar hoe het was, als dat uberhaupt nog kan. Mensen van de Nix en het Mystiek Theater, bedankt en graag tot een volgend keer!


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.