nico

The Bluesbones CD/DVD presentatie
JJ Music House, Zoetermeer
21 Juni 2013

Tekst en foto’s: Bert Lek
Voor meer foto’s, zie fotoalbum Bert

Soms valt bijna (op het licht na) alles goed. Dat was vrijdagavond 21 juni jl. in JJ Music House. Een perfecte band, het geluid, de zaal en het publiek, dat er duidelijk zin in had.

The BluesBones brachten vorig jaar hun eerste cd “Voodoo Guitar” uit. Zonder opsmuk in een slim verpakking, dus zonder achterkant. Tien stukken stonden er op, waarvan zes van hand van zanger Nico de Cock, die met zijn vestje, witte overhemd en stropdas, verdraaid veel lijkt op René uit de komische serie Allo Allo. Het album werd zeer goed ontvangen en de optredens stroomden vooral in Nederland binnen.

Op zaterdag 13 april jl. werd de cd en dvd opgenomen in de Bosuil te Weert. Zoals dat tegenwoordig hoort, moet er een release party gehouden worden. Afgelopen vrijdag was dat in Zoetermeer voor den Ollanders en een dag later in het thuisland België.

stef

Net als op live dvd wordt er geopend met The Witchdoctor met een hoofdrol voor jonge gitarist Stef Paglia. Hij trekt gelijk alle registers open. Naast nummers van hun eerste cd, zijn er een aantal verrassingen voor het enthousiaste publiek en drummer Dominique Christens. Speciaal voor hem speelt de band Crossroads, zodat hij zich heerlijk uit kan leven. Boeker Rob Koning wordt geëerd met het nummer King Bee. Het nummer Broken Tears zorgt voor de eerste traantjes in de zaal. Wat een gevoel weet de band in dit nummer te leggen.

Na de lange pauze, waarin de fans de cd en of dvd kunnen aanschaffen, gaat de band op een zeer hoog niveau verder. Er is nu ook meer ruimte voor de andere gitarist Andy Aerts om zijn niet geringe kunde te laten etaleren. Dat alles onder bezielende bastonen van Ronald Burssens.

Allergic To Work is een heerlijk meebrul werk voor het publiek, dat nu aan het dansen is geslagen. Even wordt alle dagelijkse werk sleur er uitgebruld. Nico krijgt de lachers op zijn hand als hij een nieuw nummer aankondigt: “Ik heb een nieuw nummertje gemaakt voor jullie.”

Vervolgens komen nog prachtige uitgesponnen versies van o.a. Cruisin’, Believe Me en Mr. Highway Man voorbij voordat de toegift She’s Got The Devil dik na middernacht de zaal in wordt geslingerd. De band moet nog afbreken en daarna gaan ze zeer tevreden richting zuiden om dezelfde dag weer vroeg uit de veren te moeten naar Mortsel (B), waar ze op het TramBlues festival staan.

ronald


Ook op Blues Magazine ...