The Answer
Gingerpig

[support]
Melkweg, Amsterdam
30 januari 2012

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers: www.flickr.com/photos/metrique

The Answer opent met het heerlijke New Day Rising en geeft dit een vervolg met Come Follow Me & Under The Sky. Na slechts 3 songs gaat de Melkweg al helemaal uit zijn dak. Helemaal overdondert, platgewalst, bij de strot gegrepen door de tomeloze energie die over de aanwezigen heen wordt gestort. Rock and Roll, yeahhhh!!

Support: Gingerpig
Samen met Ries Doms[drums], Sytse Roelevink[bass] en Jarno van Es[hammond] is Gorefest gitarist Boudewijn Bonebakker een hele andere weg in geslagen. De deathmetal is ingeruild voor een fijne mix van rock, funk, soul en bluesrock soms overgoten met een psychedelische sound. Mijn eerste kennismaking met deze band dateert van december vorig jaar waar ze al een verrassende indruk maakten. Destijds ook al als support van The Answer. Ook vandaag laten ze zich weer van hun beste kant zien. Hoewel de duur van hun optreden slechts 35 minuten beslaat is de band op een indrukkende wijze in staat om de Melkweg deelgenoot te maken van hun progressieve rock & soul geluid. Prima band die het verdient eens uitgecheckt te worden door de rockende lezers van Bluesmagazine.

Website: www.myspace.com/gingerpigrock

De Noord-Ierse rockband The Answer is onderweg door Europa om het nieuwe album Revival te promoten. Voorafgaand aan het optreden van vandaag kregen we te horen dat het even zoeken is geweest, hoe het nieuwe album live te presenteren? zonder de fans van het eerste uur te kort te doen. Met de verpletterende opening blijkt de zoektocht niet voor niets geweest. De ongeveer 300 aanwezigen laten de energie gewillig over zich heen komen en als zanger Cormac Neeson het 4de nummer, Vida [I Want You] aankondigt breekt er een luid gejuich los.
Het refrein wordt voluit meegezongen en duidelijk is dat het album Revival bij velen al een plaats heeft in de CD kast.
Het 4-tal met Cormac Neeson aan het front dendert als een Rock and Roll Train voort. Zo zien we Cormac voor de derde keer deze avond de bluesharp uit zijn kontzak grijpen waarmee de eerste tonen van Faith No Gone worden ingezet. Via een Rose Tatoo cover en Trouble krijgen we met een ballade uitvoering van de jongste single onze eerste rust deze avond, eindelijk een moment om even bij te komen. De adempauze is echter van korte duur als de geweldige blues/rock/folk song Preachin’ door de Melkweg klinkt. Naast mij lijken een paar Ieren helemaal gek te worden, de handen gaan naar hun hoofd, ze kijken elkaar aan en genietend gaat men helemaal los op deze The Answer kraker. Cormac begeeft zich halverwege de song tussen het publiek en maant een ieder op zijn knieen, down, up, down, de gekte van de Ieren werkt aanstekelijk en het publiek gaat waar Cormac ze hebben wil. Het podium op klauterend sluit de zanger zich weer aan bij de band. Het gas is dan al weer stevig ingedrukt door deze rock and roll machine en de zaal zwengelt weer volledig aan.
Tornado, Too Far Gone, het maakt niet uit, energie en passie, de band wekt de indruk alles te geven wat ze hebben. Ook nu schreeuwt de zaal mee met het zeer toegankelijke One More Revival. Een uitputtende gig krijgt dan zijn einde. Tijdens het allerlaatste nummer roept Cormac nog één keer, Amsterdaaaam, are you ready?, are youuu readyyyyy? Sing….! De aanwezigen zingen:  Whooooooooohhhhhhh, don’t Waste Your Tears, Whoooooooohhhh…

Na afloop kijken sommige verbijsterd om zich heen, niet helemaal begrijpend dat de Melkweg na anderhalf uur The Answer nog gewoon overeind staat.

Setlist:
New Day Rising
Come Follow Me
Under The Sky
Vida
Faith Gone Down
Rock ‘N’ Roll Outlaw
Trouble
Nowhere Freeway
Preachin’
Tornado
Too Far Gone
One More Revival

Evil Man
Waste Your Tears

The Answer is:
Cormac Neeson – Vocals
Paul Mahon – Guitar
Micky Waters – Bass Guitar
James Heatley – Drums

Website: www.theanswer.ie


Ook op Blues Magazine ...