Sugar Boy and the Sinners

Verslag: Sugar Boy and the Sinners – Releaseparty All You Can Eat! Paradiso, 7 februari 2014

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)
Foto’s: Bert Lek. Meer foto’s 

Paradiso in Amsterdam was vrijdagavond even verplaatst naar Leiden, de thuisbasis van Sugar Boy and the Sinners. Gezien het erg enthousiaste onthaal, de vele vrienden, familie en bekenden leek de releaseparty van hun debuutplaat All You Can Eat! op een thuiswedstrijd. Met een gig van ongeveer een uur was het voor het publiek helaas geen All You Can Eat, want getuige de uitstekende sfeer en roep om meer was de honger naar meer Sugar Boy nog lang niet gestild.

De band had het vantevoren nog gezegd: kom op tijd want er kan een lange rij staan. En inderdaad, zelfs bezoekers die op tijd waren konden achteraan aansluiten in de rij voor het eveneens uitverkochte Chef’Special. Daardoor was rond 20.00 uur – de officiële starttijd van Sugar Boys optreden – de kleine zaal nauwelijks voor de helft gevuld.

Sugar Boy and the Sinners

Tegen half negen was het dan wél eindelijk zo ver: Boy Vielvoije (zang, bluesharp), Frankie Duindam (drums), Ronnie Guérin (gitaar) en Vinnie Guérin (double bass) stappen onder luid applaus de planken op om vol uit de startblokken te komen met Bad Habits, Yes I Know en It Won’t Be Long. Hoewel dit laatste nummer al een behoorlijke dosis rockabilly uitspuwt op de plaat, heeft het live een nóg hogere portie jaren vijftig rock. Rockabilly blues in de stijl van Johnny Burnette and The Rock and Roll Trio.

Met End of Time en Stop The Fussin’ wordt er iets gas teruggenomen, wellicht om even op adem voor twee furieus gespeelde knallers van die avond die hierna volgen: Third Round Of Gin en If I Had Money. Producer van hun plaat Mischa den Haring (o.a. T-99, Cuban Heels, The Rhythm Chiefs) speelt op beide nummers mee, nadat hij vlak daarvoor het symbolische eerste exemplaar van de plaat had ontvangen uit handen van Boy. Dat Mischa kan spelen wist ik al van de keren dat ik hem met o.a. Cuban Heels heb gezien, maar vanavond gooit hij er – wellicht opgejut door de strak spelende band – een extra scheut gruizigheid en smerigheid in. Hoogtepunt is het ‘gitaarduel’ tussen hem en Ronnie tijdens If I Had Money, waarbij beiden om de beurt een scheurende solo ten besten geven, tot volle waardering van het juichende publiek.

Sugar Boy and the Sinners

Laatstgenoemde nummer is eigenlijk het enige nummer dat live veel langer duurt dan op de plaat. Opvallend, omdat Sugar Boy and the Sinners normaliter songs breed uitspint tijdens gigs. Maar misschien past het ook wel bij een cd waarbij de nummers ook kort en krachtig zijn. De lol is er in ieder geval niet minder om. Eén blik op de glunderende blikken die Boy, Frankie, Ronnie en Vinnie onderling uitwisselen en je weet dat hier een band staat die enorme lol heeft. En dat kan ook van het publiek gezegd worden. Na het laatste nummer Till We Drop (ook met Mischa den Haring) blijft de roep om meer nog lang aanhouden. Sure, het is een zaal vol bekenden, maar de band heeft het verdiend. Ze zijn live enorm gegroeid de laatste jaren en dat stralen ze uit tijdens deze meer dan uitstekende set vanavond.

Setlist releaseparty
1. Bad Habits
2. Yes I Know
3. It Won’t Be Long
4. End Of Time
5. Stop The Fussin’
6. Third Round Of Gin (met Mischa den Haring)
7. If I Had Money (met Mischa den Haring)
8. Later That Night
9. She Tricked Me
10. Split Second
11. High Roller
12. You were wrong
13. Till We Drop (met Mischa den Haring)

Website: www.sugarboyandthesinners.com
Het gehele album is te beluisteren via de Radio 6 Luisterpaal, zie http://bit.ly/1d25ySc

Sugar Boy and the Sinners

Sugar Boy and the Sinners

https://picasaweb.google.com/105728877899998863268/SBTheSinners


Ook op Blues Magazine ...