Meet The Blues Festival
Zondag 20 juni 2010
Sporpark de Kievit
Geldrop

A Tribute To Rory Gallagher (39)

A Tribute To Rory Gallagher (19)

Tekst: Gerrit Harmsen ; Foto’s: Fons Kersbulck

Waardig eerbetoon van Marcel Scherpenzeel, Brendan O’Neill, Gerry McAvoy aan Rory Gallagher

Er bleek veel onduidelijk te heersen over de juiste aanvangstijd. In de spaarzame aankondigingen was te lezen dat men om 14.00 zou gaan starten. Velen waren er dan ook rond dat tijdstip of hooguit een uurtje later. Als dan blijkt dat de eerste band pas rond de klok van 18.00 op het podium verschijnt blijkt er begrijpelijk her en der behoorlijk wat irritatie te zijn onder hooguit 100 aanwezigen. Trouwens, ongelooflijk dat er zou weinig mensen de moeite hebben genomen om naar Geldrop af te reizen…

The Jetsetters Blues Revue
CC Jerome’s Jetsetters mogen met een gast line-up bestaande uit Linda Kessels, Britt Jansen, Annique van den Heuvel en Pleuni Sloots de spits af bijten. Hoewel het geluid enigszins wat te wensen overlaat doet men dit niet onverdienstelijk. Met enkele krakers probeert men de zaal te pakken te krijgen, dit lukt deels maar duidelijk is dat de aanwezigen lang genoeg gewacht hebben en eigenlijk gewoon willen dat de hoofdact aan de slag gaat.

The Jetsetters Blues Revue (4)

The Jetsetters Blues Revue

The Jetsetters Blues Revue (10)

‘Rory Gallagher Tribute’ Marcel Scherpenzeel feat. Brendan O’Neill, Gerry McAvoy
Tijdens het ‘Rory Gallagher Tribute Festival’ in Wijk aan Zee vertelde Marcel Scherpenzeel in een interview voor BluesMagazine.nl (zie hier interview) dat het op zijn minst een aantal jaar zou duren voordat hij weer samen met Brendan en Gerry als Tribute op het podium zou staan. Niets blijkt minder waar. En zo zijn we slechts een halfjaar verder om één van de beste Rory Gallagher Tribute’s ooit aan het werk te zien. Natuurlijk is dit mede te danken aan de aanwezigheid van Brendan en Gerry. We doen de gitarist van Wolfpin echter tekort als we alle credits bij hen zouden leggen. Mede door het heerlijke gitaarwerk van Marcel benaderd het 3-tal bijna de grote held. De band knalt, rockt en heeft plezier, wat samen met de gekozen setlist tot een geweldige avond zou leiden voor degene die aanwezig waren.
Met o.a. de krakers Do You Read Me, Secret Agent, Moonchild, Double Vision, Bad Penny, Follow Me, Tatoo Lady, Cradle Rock, A Million Miles Away wordt het publiek op haar wenken bedient Enkelen staan stil te genieten, anderen swingen de halve lege tent door.

[best wel fijn, veel ruimte] Als dan ook nog de rocksong Shadow Play voorbij komt blijkt dat we vanavond getuigen zijn geweest van een speciale avond. Anderhalf uur reizen, een paar uur wachten, voor ondergetekende was het ruimschoots de moeite waard.
Nu maar hopen dat dit 3-tal nog eens samen op de plakken wil staan voor het Rory Tribute Festival in Wijk aan Zee. Wie niet genoeg van Gallagher kan krijgen? Vrijdag 1 oktober 2010 organiseert de Stichting www.rorygallagher.nl een avond in de Waerdse Tempel.
Hier zijn dan Jinx, Shinkicker en Bernie Marsden te bewonderen in hun ode aan Rory.

De gitarist van deze avond in trouwens ook zeer de moeite waard met zijn eigen band WOLFPIN. www.wolfpin.com

A Tribute To Rory Gallagher (33)

A Tribute To Rory Gallagher (26)

A Tribute To Rory Gallagher (7)

A Tribute To Rory Gallagher

Bekijk hier het Foto Album >> (51 foto’s)


Ook op Blues Magazine ...