Robin Trower
14 oktober – De Boerderij, Zoetermeer
16 oktober – De Gigant, Apeldoorn

Tekst & Foto: Stan van der Lugt

Ter ondersteuning van het nieuwe album The Playfull Heart heeft de Britse meester-gitarist Robin Trower diverse optredens gegeven in Engeland. De tournee werd afgesloten op het Europese vasteland met een optreden in België (Verviers) en maar liefs 4 optredens in Nederland.
Vrijdagavond was De Boerderij goed bezet, echter zondagmiddag in De Gigant (aanvang 16.30 uur) bleef de teller staan op zo’n ca 100 aanwezigen.
De setlist voor beide shows was identiek met nadruk op songs uit de jaren 70 van de vorige eeuw, de bloeitijd van Trower. The Playfull Heart kan echter wedijveren met het beste werk van Trower uit die periode en daarom is het jammer dat de 66 jarige veteraan slechts 2 songs van dit album liet horen ( The Turning en Not Inside-Outside)

Foto Verslag: Robin Trower - The Playfull Heart Tour

Beide shows kenden een prima balans tussen stevige rockers en lome broeierige gitaarpartijen. Daarbij werd Trower ondersteund door een jonge ritmesectie waarbij de bassist de vocalen voor zijn rekening nam.
Met beide optredens bewees Robin Trower nog steeds een gitarist van uitzonderlijke klasse te zijn. Met zijn Fender gitaar, Marshall versterkers, een batterij effectpedalen en een stel soepele vingers weet Trower nog steeds die magische klanken te creëren die hem destijds de bijnaam “de witte Hendrix” hebben gegeven. Dat hij nog lang actief mag blijven!

Setlist:
Midnight
Lady Love
Somebody Calling
For Earth Below
When I Heard Your Name
Twice Removed
Day Of The Eagle
BridgeOfSighs
Rise Up Like The Sun
The Turning
Too Rolling Stoned
Little Bit Of Sympathy
Not Inside-Outside
Daydream

Website artiest: www.trowerpower.com


Ook op Blues Magazine ...