Ralph de Jongh and Crazy Hearts
Tivoli de Helling
23-10-2011

Tekst: Joris Pietersen / Foto’s: Marcel Wolthers

Zondag 23 oktober stond Ralph de Jongh met zijn band Crazy Hearts als onderdeel van de Jack Daniels tour op het podium van Tivoli de Helling in Utrecht. Een uitstekende gelegenheid om op de zondagavond de deur eens uit te gaan, van menig muziekliefhebber hoor je namelijk niets anders dan goede verhalen na een optreden van deze door Harry Muskee ontdekte zanger en zijn band.

Foto Verslag: Ralph de Jongh & Crazy Hearts - Tivoli de Helling, 23 oktober 2011

Het was direct prettig op te merken dat het geluid in De Helling zuiver was. Oordoppen waren niet nodig en dat lijkt tegenwoordig steeds vaker een uitzondering.

Het eerste deel met Where Did You Stay Last Night, gevolgd door Worrywise en Free, afkomstig van het eerste en enige album ‘More Than Words’ (mei, 2011), vormde een mooie opening voor wat het publiek te wachten stond de rest van de avond: een muzikale en gevarieerde set en een band met een unieke identiteit. Het beste moest echter nog komen nadat Ralph een nieuw nummer aankondigde: Harry. De rustige opbouw zorgde voor een doodstil publiek, waarna gitarist Christof Bouwens alle tijd kreeg om met een ijzersterk solo verder uit te bouwen naar een groots nummer. Na lang applaus en gejuich kon de sfeer niet meer stuk en werd er volop meegezongen met Tears of Rhyme, waarna het publiek weer werd verrast met enkele nieuwe nummers.

Er werd afgesloten met Everybody en More Than Words, allebei nummers van het album, en de energieke stijl bleef onophoudelijk overslaan op het publiek. Ralph stond bijna geen seconde stil, maar ook Arend Bouwmeester, op onder andere saxofoon en percussie, kreeg alle ruimte om zich uit te leven. Alles bij elkaar zorgde het voor een optreden dat de aanwezigen niet snel zullen vergeten.

Het is te hopen dat het tweede album niet erg lang op zich laat wachten want op basis van dit optreden belooft dat nog heel wat te worden. Ondertussen is de tour nog bezig dus er zijn heel wat mogelijkheden om deze band eens live te zien.

Website artiest: www.crazyhearts.nl

Foto Verslag: Ralph de Jongh & Crazy Hearts - Tivoli de Helling, 23 oktober 2011

Foto Verslag: Ralph de Jongh & Crazy Hearts - Tivoli de Helling, 23 oktober 2011

Foto Verslag: Ralph de Jongh & Crazy Hearts - Tivoli de Helling, 23 oktober 2011

Meer foto’s via: www.flickr.com/photos/metrique


Ook op Blues Magazine ...