Pat Travers Band

Pat Travers
De Boerderij, Zoetermeer
23 Oktober 2013

Ingestuurd verslag door Geert Heldens

Pat Travers, de naam ken ik al ruim 30 jaar. Maar als iemand me gevraagd had om 3 nummers te noemen was ik het antwoord schuldig gebleven. Dus toen ik in mijn mailbox het bericht zag verschijnen dat ik kaarten had gewonnen voor zijn optreden in Zoetermeer, ben ik op spotify en youtube in zijn muziek gedoken en dat viel niet tegen. Ingeluisterd en wel kwam ik op 23 Oktober aan bij De Boerderij in Zoetermeer.

Na het voorprogramma, de niet onverdienstelijke Sweet d’buster tribute band: Sweet gigs, betrad Pat met zijn band om 21:30 uur het podium. Hij vertelde nog dat ze ‘s ochtends op het vliegveld in Düsseldorf waren aangekomen en direct waren doorgereden naar Zoetermeer om te starten met de Europese tour die ongeveer een maand gaat duren en ter promotie van zijn nieuwe album “Can Do” is. Uiteraard komen er een paar nieuwe nummers voorbij, o.a. titeltrack “Can Do” en de mooie ballad “Diamond Girl”. Daarnaast bevat de setlist covers van Jimi Hendrix (Red House) en Ram Jam (Black Betty). En natuurlijk komen ook de Travers-klassiekers ”Snortin’ Whiskey, Drinkin’ Cocaine” en “Boom, Boom (out go the lights)” voorbij.

Met zijn rauwe stem, strooiend met gitaarsolo’s en ondanks de vermoeiende reis bewees Pat Travers dat het waar was wat hij terloops zei: ”we were born to do this”. Zijn ster is allang niet meer zo groot als in het begin van zijn carrière maar aan zijn passie is dat niet te merken. Voor mij was het een aangename kennismaking (die naar meer smaakte) met iemand die het verdient om voor meer dan een matig gevulde zaal op te treden, misschien een tip voor boekers van classic rock en/of blues(rock) festivals?

Pat Travers Band


Ook op Blues Magazine ...