19e Paasblues Asten
2 t/m 5 april 2010

www.blastblues.nl

Bas Paardekooper Paasblues 2010

19e Paasblues Asten groot succes!

Vier dagen PUPCRAWLEN met Blast (BluesASTen)

Tekst en foto’s : Leo Gabriels

Paasblues Asten  valt  onder de noemer , kroegentocht , bluesestafette , maar een nieuw woord wat in het locale nieuwsblad stond Pubcrawling dit word zo in Florida genoemd volgens Ben Prestage die ook in Asten op de grote lijst van dit festival stond.

Sommige zullen na die vier dagen Blues  (want zolang duurt dit evenement !) misschien wel bijna naar huis gekropen  zijn ! Maar als ik het zo in die vier dagen zo’n beetje heb kunnen bekijken  is dit wel meegevallen . Paasblues  Asten is op zich niet uniek te noemen , er zijn er meerdere ! Maar toch al voor de 19e keer is toch niet niks. Als je terug kijkt in 1995-96-97 toen het bestuur uit moest wijken naar een grotere zaal in een andere plaats omdat het in Asten niet kon! Het werd genoemd Sailmountain blues ,dit zullen nog wat mensen zich weten te herinneren. 1995 O.A Guy Forsyth –The Electrick Kings -1996 Studebaker John-Calvin Jackson in 1997 Paladins-Roscoe Chenier –Big Joe Turner . Dit waren extra concerten naast de Paasblues  en dit zouden de jongens  van Blast die nu de scepter zwaaien het weer eens willen gaan overdoen ! Hopelijk gaat het lukken met “vrienden van Blast”  meer info op de site van Blast  www.blastblues.nl . Een goed initiatief  en hopelijk gaat dit in vervulling.

Terug naar die 19e editie , die vrijdags 2 april van start ging met een primeur ! Bottle Nose uit België die voor de eerste keer over de grens speelde en het publiek al goed wist op te warmen  voor Bas Paardekooper  & the Blew Crue . Ook Bas en zijn Crue maakten de nekjes los !om te dansen was er geen plek meer ,dan maar schudden met het koppie ! Veel nummers van hun nieuwe cd ! die zeker positief  zal uitpakken . Ook de nummers van Jimmi Hendrix  sloegen in Asten Heusden goed aan. En drummer Roel van Leeuwen  was blij dat hij zijn snaredrum terugzag!! De Kop was er af , de vrijdag is geslaagd!.

fat harry & the fuzzy licks-feat robbert fossen-paasblues

Zaterdag 3 April;  Op weg naar café ‘t Spektakel Fat Harry & the Fuzzy Licks , ( die in 1997 ook al eerder te gast was in Asten .)  waar de band  hun instrumenten aan het opwarmen waren en ik tot mijn verbazing ook nog Robert Fossen op de bühne zag staan ! Tja nou kennen Harry en Robert  elkaar al jaren en voelen elkander dan ook prima aan . Met hun stijl van muziek, uitstraling  wisten ze het publiek al gauw te pakken. Ook een pluimpje voor de toetsenist Rene Schutte die stond te spelen met een slijmbeurs ontsteking! Mijn bewondering ging ook uit naar de Texaanse bassist Clay Windham woonachtig nu in Nederland , goede bassist,en zanger maar ook lead gitarist  (http://www.myspace.com/claywindham )

Cuban Heels ,in zaal van Hoek  wist van te voren niet dat ze zouden spelen voor zo’n vijf tot zeshonderd man ! zelf ik schrok ervan dat het zo druk was! Mar das goe vur de kastelein zou je zeggen niet? ! Cuban Heels mag zich scharen in het rijtje top bands van Nederland ,maar niet alleen bluesfans die vooraan stonden ,maar ook mensen die helemaal achterin stonden hadden het naar hun zin ! Ik had nooit gedacht dat het zo gezellig kon zijn ,heb ik diverse malen gehoord ! Dit kom je eigenlijk overal tegen op wat voor evenement je ook organiseert .Mensen komen voor de muziek , de sfeer ,gezelligheid, de drank en praten als het kan ! Gek is het niet dat iedere organisatie het van al deze mensen moet hebben ! En merk je dat Blast  hier zeker rekening mee houd . Cuban Heels was zelf ook zeer tevreden over hun optreden en het publiek .Maar Cuban Heels weet inmiddels wel de weg naar Asten te vinden ! De tijd vliegt voorbij en ik schrik als ik op mijn klokje kijk! Vlug naar huis effe slapen en weer op pad!!! Hoe houden ze het vol!!! Maar dat is ook Blues!!.

Cuban Heels Paasblues 2010

Philippe Menard (F ) Paasblues 2010

Zondag 4 April,  drie uur, niet naar de kerk maar naar de Brouwerij , waar Philipp Menard zijn aparte stellage al heeft klaar staan voor zijn uniek en prachtig optreden in een mooie en uitermate geschikte ruimte .Het One man Band gebeuren  is nog niet zo bekend op de festivals maar na het zien van Philippe Menard , en maandag Ben Prestage zou hier wel eens verandering in kunnen komen!Ondanks een breuk in zijn oude gitaar en snaren die het begaven ,was het een mooie set die deze sympathieke Fransman hier neerzette.

Van een one man band naar een five man band en wat voor een ! Lung Junhn !? zoek zelf maar uit wat dit betekend ,maar hoe deze jongens een kroeg binnen de kortste tijd op zijn kop kunnen zetten,en er de stemming al ondanks een stroomstortinkje in bleef houden!  En zich niet van de wijs lieten brengen. Volle bak ook alweer in café  den Engel ! waarvan de eigenaar Lung Juhn alweer geboekt heeft! Men zegt ,en ook zijzelf zeggen dat ze niet de beste Limburgse band zijn maar wel de leukste!! Maar als deze heren met hun fans , zo doorgaan ! gaan we ze zeer zeker nog veel terugzien !! vraag hun demo maar eens aan!!

lung juhn-paasblues

Coen Wolters-Paasblues 2010

Honderd meter lopen , naar Keff een smal café waar Blast vroeger (rustig)afsloot op maandag ! Mooi niet deze keer ,want hier stond Coen Wolters te spelen , jammer dat er geen klein podiumpje was , maar het mocht de pret niet drukken! Coen en zijn band speelde  of ze in een grote zaal stonden ! De moeder van de eigenaar stond te genieten van Coen zijn gitaarspel ,en van al die mensen? Waar komen ze toch allemaal vandaan ? . Het is wel zo dat er van te voren  drie man aan de bar zitten en binnen een kwartier de tent helemaal vol zit !!En dit is nu al jaren zo! Dus  Kasteleins verbouwen !!

Friet Boerbon ? wie is det? Dat zijn uitspraken van de mensen die voor de gezelligheid komen! Maar al gauw wist deze band  Fried Bourbon in cafe Zwagers (zie ook het verslag Blues Leerdam 2010 – www.bluesmagazine.nl )de menigte naar voren te krijgen . Het harmonica spel van Steven Troch  en  het gitaarspel van Tim Ielegems  wat mij zeer imponeerde ,ik heb ze in de Rambler en in Peer gezien  ,en steeds werd ik verrast door de manier hoe ze  muziek uit de jaren vijftig te weten te kruiden zodat het weer net iets anders gaat smaken! Chapau  ,Fried Bourbon. Iemand in de zaal vertelde dat Mr Bean in de zaal was ,maar het bleek de drummer van Fried Bourbon te zijn die er wel degelijk iets van weg had! (sorry Seppe)

Na de kastelein nog van enkele flesjes Jupiler af geholpen te hebben op naar de laatste show van deze toch wel weer vermoeiende maar prettige dag !! he he . Net als Cuban Heels , ook weer in hetzelfde rijtje The Kingsnakes, Tja we wisten het van tevoren; Ophouden ?? nee dat kunnen deze heren ook niet ,en dat ze het waard zijn om in het rijtje van  bekende Nederlandse bands  te staan lieten ze in het café  Het wapen van Asten  wel horen en ook zien! Energie genoeg ,en ze dwongen zelfs de aanwezigen Belgen om voor hun op de knieën te gaan!Samen met van Maren waren Blast blij dat ze in Asten waren , rijmt ook nog! Vermoeidheid slaat toe  op naar mijn bedje ,mijn gymschoenen aan gedaan want ik moest snel gaan slapen want morgen is er nog !een dag .

Maandag 5 April; Wat eieren met spek in de pan , bakske leut, en weer op weg naar Ommel ,een bedevaartplaats maar een keer per jaar gaan de pelgrims naar Guus van café Eijsbouts! Voor de blues . Om drie uur gaat daar Ben Prestage van start . Deze One man Band  uit Vero Beach Florida heeft zijn succes in Europa ook wel een beetje te danken aan Theo Looijmans , en roadie leo Gabriels. Vorig jaar verbleef Ben geruime tijd al in Asten .Overal waar deze man optrad was het feest ,dus ook in Ommel  wat zijn laatste optreden was van deze tour. Uitzonderlijk wat deze man in zijn eentje laat zien en horen .Zijn cigarbox gitaren  spelen een grote rol als hij zijn Band !! aan het publiek voorstelt , ook zijn voorliefde voor butterbeans schreewt hij uit. We zullen nog meer van deze artiest gaan horen ! Op facebook kan men lid worden van de  BENHEADS   benprestagefanclub die al aardig begint te groeien.

the electrophonics-paasblues

Swing ,en jump tonen komen je al tegemoet als je van Ommel Asten binnenkomt . Ik kan nog maar net binnen  in café  ‘t Spektakel en wurm mij naar voren  . The Electrophonics zeer goede muzikanten die met  frontman Stephan Hermsen zang en harp  een mooie show neerzetten . In de tweede set word er plaats gemaakt voor een Jam sessie , Marjan Jonkers ofwel Lucy (van de Wigflippers) drummer Peter van Geel, Arno Vervest op bas, Peter de Wijse (Generators) local smoelschuiver Gerard en  de saxofonist uit België  waar ik de naam niet meer van heb !excuzeer!  Kortom een groot spektakel ,in het spektakel!.

Blast sloot de Paasblues vroeger af met een solo of duo artiest , ofwel afkikken noemde ze dat ,maar nu al voor het tweede jaar een andere opzet !Lightnin Guy & the Mighty Gators, die samen met aanwezigen , er een ware party van maakt. Guy Verlinden heeft het naar zijn zin ,maar ook het publiek zweept hem op en krijgt hem op de kruk waar Guy over het publiek heen zijn bijna laatste adem uitblaast! en daarna samen met het Bestuur van BlastBluesPromotions met gasten uit België de 19e Paasblues waardig en geslaagd konden  afsluiten. Het zeskoppige bestuur gaat zich opmaken voor de twintigste editie ,en het zal net als de andere edities weer een vrolijk Bluesy Pasen gaan  worden volgens Blast.

Dus zet  die 20e Paasblues  22 -23-24en 25 April 2011 …….alvast in je agenda!.

» Foto Album Paasblues Asten 2010

kingsnakes  paasblues 2010


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.