bluesinwijk-20140111

SPETTERENDE OPENING VAN HET NIEUWE BLUESJAAR

Ingestuurd door Arie Verheul met foto’s van Leen Wander

Met de winnaars van de Dutch Blues Challenge haalde BluesinWijk 11 januari een geweldige show naar theater Calypso. Het Drentse duo Herbie and the Guitarguy en de 4-koppige Amsterdamse John F. Klaverband lieten zien wat de top van de Nederlandse blues in huis heeft. Met enorm veel speelplezier, geweldige gitaarsolo’s, stevige bluesrock, heerlijke slowblues, opzwepende hammond en mondharmonicaspel werd het een avond om niet snel te vergeten.

bluesinwijk-20140111-herbieguitar01

Patty van Rooijen was een van de ruim 100 bezoekers. “De Klaver-band zag ik onlangs in café Ome Ko en die wilde ik beslist weer terugzien. Het duo kende ik niet, maar als BluesinWijk in Calypso staat is het altijd van topniveau. Het werd inderdaad een spetterende bluesavond met gave, vette en heel sfeervolle blues. Ik heb met volle teugen genoten. Momenteel zijn de bands namens Nederland in Memphis om mee te doen aan de “wereldkampioenschappen” blues. Ik hoop dat ze zaterdag in de finale staan. Ze verdienen het.”

bluesinwijk-20140111-johnfklaverband

Zeer bijzonder was de Memphis-show, waarbij bands en bezoekers zich denkbeeldig verplaatsten naar de International Blues Challenge in Memphis. Er was een Wijkse jury, een timekeepster, een wervelende diashow en een razend enthousiast publiek. In 20 minuten tijd lieten de muzikanten zien wat ze in huis hadden. Conclusie van de zaal: Nederland beschikt over uitstekende bluesmuzikanten! De loftuitingen waren na afloop tijdens de afterparty dan ook niet van de lucht. Een mooie aftrap van het 5e bluesjaar, daar was iedereen het wel over eens.

Op 22 februari weer blues in Calypso, Wijk bij Duurstede met 9 jonge bluesmuzikanten. Van de Amsterdamse rockacademie de zeer talentvolle bluesband The River en uit Leiden Sugarboy and the Sinners. In 2012 winnaars van de Dutch Blues Challenge.

www.bluesinwijk.nl

[notification type=”default”]

*** Deel uw concert ervaringen ***

Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, tips en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of door gebruik te maken van ons contact formulier.[/notification]


Ook op Blues Magazine ...