matt andersen 2

Matt Andersen
De Amer, Amen
10 November 2013

Tekst en Foto’s: Herman Keverling Buisman

MATT ANDERSEN KWAM, ZAG EN OVERWON

Op zondagmiddag en –avond kwam de Canadees Matt Andersen in het dorpje Amen nabij Grolloo optreden tijdens een tour van 10 dagen door Nederland, waaronder de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam.

Helaas kwam ik wat te laat om de eerste set volledig mee te maken, maar er werden er gelukkig drie gegeven. Ik hoorde Matt al duidelijk achter de gesloten deuren van de deel, het gedeelte van de boerderij, waar het podium zich bevond. Voor een vrijwel uitverkochte en doodstil luisterende zaal voor 120 mensen stond daar de enorme man van 2 meter hoog en 1 meter breed. Ten opzichte van vorig jaar was hij afgevallen, maar er kunnen nog wel wat pondjes af, volgens mijn bescheiden mening. De microfoon is eigenlijk overbodige luxe, want zijn magnifieke STEM (!), wat een geluid brengt hij voort! Het gitaarwerk is ook meer dan voortreffelijk.

Drie sets, zoals gezegd met eigen werk, jong en oud en covers van andere grootheden, zoals Bob Dylan, Stones (Wild Horses), Bill Withers, maar ook de dit jaar overleden JJ Cale werd niet vergeten. Volgend jaar komt zijn nieuwe CD uit en hij heeft hiervan diverse songs ten gehore gebracht. Ik sprak nog met iemand uit het publiek, die de middageditie ook had meegemaakt, die vertelde, dat de setlist totaal anders was dan die van de middageditie. Blues- en Singer/Songwriterliedjes wisselden elkaar af en het was veel te vroeg afgelopen. Bij het laatste nummer brak een snaar, maar dit werd professioneel opgevangen door eenvoudig door te spelen. Traditioneel was, dat er Iemand uit het publiek het dankwoord mocht geven en toen volgden nog twee songs.

Volledig bezweet, maar met een tevreden glimlach, verliet hij onder donderend applaus het podium. Een aanrader voor iedereen, die hem nog wil zien: zie zijn agenda en ga! Matt zal overigens een song spelen in het programma van Johan Derksen op vrijdag 15 November as.

Website artiest: http://www.stubbyfingers.ca/

matt andersen

matt andersen 1


Ook op Blues Magazine ...