Verslag: Mathieu Pesque & Roll Pignault – The Lane – Oostburg – 15 Augustus 2012

Mathieu Pesque & Roll Pignault
Bluesclub The Lane, Oostburg
15 Augustus 2012

Tekst: Herbert Schluter / Foto’s: Nineke Loedeman
noot: foto’s zijn niet gemaakt in The Lane, maar enkele dagen later in Giethoorn.

Heerlijk toeval. Anders kan ik ’t niet noemen. Lekker op vakantie in Zeeland keek ik nog even op de agenda van BluesMagazine.nl en zag tot mijn grote verrassing dat Mathieu Pesque en Roll Pignault een optreden zouden geven in bluesclub ‘the Lane’ in Oostburg. Laat dat nou maar een paar kilometer verderop zijn vanaf mijn vakantieadres! Zo’n anderhalf jaar geleden had ik beide heren al zien spelen in mijn ’eigen cluppie’ (NiX Podium in Enschede) en dat was al een zeer aangename ervaring geweest. Dus op woensdag 15 augustus op zoek naar the Lane. Eenmaal daar aangekomen trof ik een sfeervolle kroeg, rijkelijk gelardeerd met de 3 B’s: Beatles, blues en bier, waarbij het podium bestaat uit houten platen die rusten op lege bierkratten. Overigens heeft ’the Lane’ erachter nog de beschikking over een wat grotere zaal voor optredens van acts met een wat grotere bezetting en/of meer volume en (het kan niet op) een heerlijke tuin waarin ook akoestische sets kunnen plaatsvinden.

Tot mijn verrassing bleken er drie mannen op het podium te zitten! Als toevoeging speelt sinds zo’n acht maanden Hansel Gonzalez mee, vanavond op de elektrische (slide)gitaar. Al in het openingsnummer ’Mr. Tambourine Man’ van good ol’ Bob blijkt dat zo’n aanvulling, mits subtiel gespeeld, heel mooi kan uitpakken. Dan volgt een typische mix van eigen liedjes en min of meer bekende covers die ze, hoewel herkenbaar, toch met een heel eigen draai neerzetten. Daarom duurt het ook een maat of drie voor we met elkaar in de gaten hadden dat ’Roxanne’ van the Police werd gespeeld… Minder bekend was ’Long Black Road’, maar dat komt dan weer omdat dat liedje op het nieuwe album staat dat hopelijk in november uitkomt.

In de tweede set weer diezelfde afwisselende mix waarbij Hansel er voor zorgt dat zijn gitaar niet overheerst zodat de prachtige, warme stem van Mathieu goed tot z’n recht komt en Roll alle gelegenheid krijgt om met zijn geweldige mimiek de tweede stem te zingen en de bluesharp te laten klinken. Bij de Robert Johnson cover ’all my love’s in vain’ mag het publiek bij het chorus meedoen en lopen Mathieu en Roll door de zaal. Terug richting het podium drukt Roll z’n harp in handen van vaste bezoeker Martijn die vervolgens laat horen dit instrument niet geheel onverdienstelijk te kunnen bespelen, dit tot groot plezier van zowel publiek als band.

Al met al dus weer genoten van een avondje lekkere folk/blues in een hele leuke omgeving. Die trouwens binnenkort weer het toneel vormt voor het alweer vierde internationale bluesfestival van Oostburg dat dit jaar op 8 september wordt gehouden. Op de gastenlijst staan dit jaar klinkende namen zoals Long Tall Danny, the Veldman Brothers en Johnny Mastro & Mama’s Boys. Voor meer info zie http://www.bluesclubthelane.nl/
Met dank aan de bezoekers van the Lane en speciaal Rob de Witte voor de gastvrije ontvangst!

2016-10-14T01:04:58+00:00 20 augustus 2012|Categories: Concertverslagen|Tags: , , |3 Comments

3 Reacties

 1. Rock As 22 augustus 2012 om 19:16- Antwoorden

  Gezien in Den Bosch.. de dag daarna en was ook super! Warm weer en warm muziek in de tuin van de Verkadefabriek…BBQ met Live muziek…: Mathieu Pesque. LE~K~ker.
  De heren komen nog terug in Den Bosch om in de zal te spelen !
  http://www.verkadefabriek.nl/programma/60641/mathieu-pesque

 2. Theo 23 augustus 2012 om 22:08- Antwoorden

  Enkele foto’s van het concert in de Lane zijn te vinden op: 
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.175185779282646.41163.100003736764724&type=3

We horen graag je mening! Voeg reactie toe