Jaimi Falkner en Jeff Lang
2012  Plato’s Muziekcafé Plato , 
Gigant Apeldoorn
6 mei  2012

Tekst: William Lindner/Foto’s Henk Schrier

Jaimi Falkner


De uit Australië afkomstige sinds2010 inBerlijn woonachtige reizende troubadour Singer-songwriter Jaimi Faulkner trad afgelopen  zondag op in Cafe Plato, Gigant, Apeldoorn
Als afsluiting van een uitgebreide tour door Nederland  met optredens in  onder meer  Tivoli- Utrecht,de  festivals Rhythm & Bluesnight, Oosterpoort – Groningen,  Life I Live Festival – Den haag en diverse Radio optredens(Freaknacht’ met Giel Beelen,Tros Radio Muziek cafe  e,d,) . In 2004, verscheen zijn zijn eerste album. Last Light . Waarna twee studio-albums volgden, All I Can en Kiss & Ride  waarvan het  nummer  Highway Life  in Australië werd  bekroond met de prestigieuze Australische MBAS  awards ‘Song of the Year’ award. Afgelopen maand  is zijn single in eigen beheer, een ouderwetse  Double A-side Single  met de  nummers; If it’s me en In my father’s bootsuitgebracht .

Jaimi Faulkner is  een goede zanger, schrijft pakkende  liedjes en is bovendien een prima gitarist. Zowel  in de akoestische solo  set , alleen met zijn gitaar, een footstompboard en gezegend met een prima soulvolle zang stem  als in het gedeelte met de band werd een  fraai staaltje verschillende muziekstijlen het aanwezige publiek voorgeschoteld van  folk, soul, rock, jazz en blues en roots . Met nummers van zijn albums  zoals  de opener  If I had Time again,  het fraaie Down, Dublin Girl, Back to You  en  de  twee nummers van zijn recent verschenen single:  If it’s me en In my father’s boots. Afgesloten werd met een fraaie akoestische versie van het nummer To Make You feel My Love .
Een prima optreden en introductie  voor zijn binnenkort te verschijnen album. *Zie Video-Impressies

Jeff Lang
De tweede muzikant  van “Down Under” Australie die optrad was de Gitaar virtuoos/Slide gitarist Jeff Lang. Jeff bespeelt niet alleen slide-gitaren, maar ook standaardgitaren, banjo en weet daarnaast zijn nummers te schrijven alsof het novelles zijn; met veel diepte en visie, maar met nog genoeg ruimte voor je eigen interpretatie…` Stond in de aankondiging te lezen. Deze Australische zanger en slidegitarist is één van de grootste artiesten als het gaat om het bespelen van onder meer de `Slide Gitaren´ in de genres van onder meer  folk, blues en rock.

Jeff gaf inderdaad een fenomenaal staaltje weg op zowel zijn National gitaar(bottleneck),  Lapsteel en Acoustic Guitar. Voor liefhebbers van deze muziekstijl  was het zonder meer smullen! Met nummers als Always MorningSlip Away en The real is not your only friend op zijn National Guitar. De nummers I’m Barely There, Molasses and Stone en The  House Carpentar  en de encore I Dont Like Him being There op Akoestisch gitaar . En samen met  Jaimi Faulkner  gespeelde nummers Two Words en 12 Thousand Miles op de Lapsteel. Allemaal stuk voor stuk nummers die op een uitstekende  wijze Jeff’s virtuositeit op deze gitaren liet zien . ( *zie Video-impressies)
Ben je fan van bijvoorbeeld John Butler Trio, Ash Grunwald en  Xavier Rudd: kijk dan eens op zijn website en schaf bijvoorbeeld zijn meest recente album aan: Carried In Mind (Limited Edition 2 CD)..

Al met al een  prima muzikale  afsluiting  voor mij van het weekend deze zondagmiddag met de door Cafe Plato aangekondigde: Australia Day. Met  Live Aussie Music van Jaimi Falkner en Jeff Lang

Websites: http://www.jaimifaulkner.com/  &  http://www.jefflang.com.au/

Jaimi Falkner en Jeff Lang 6 juni 2012 Plato’s Muziekcafé Café Plato , Gigant Apeldoorn


Ook op Blues Magazine ...