Ledenwerfavond NiX, Enschede
23 december 2010

Door Jan van Eck / Foto’s : Bert van der Veen

Donderdagavond zien we met angst en beven tegemoet, er is veel sneeuw voospeld en inderdaad, de eerste afzegging komt vanuit België. Wat ik op internet al had gelezen werd nog eens bevestigd: onbegaanbare wegen, King Mo moest tot groot verdriet van ons, maar wel begrijpelijk, verstek laten gaan.
Toen de eerste liefhebbers binnenkwamen was ook hun reactie: shit King Mo komt niet, maar ook bij hen was er begrip.
Dus om 20:45 afgetrapt (publiek begint al lekker binnen te stromen) met Tiny Pete Pure met heerlijke rustige akoestische muziek, wat door het publiek zeer gewaardeerd wordt. Van deze band gaan we dan ook zeker meer horen

Na een kleine pauze is het de beurt aan een gelegenheidsformatie bestaande uit: Ruud Weber, Guitar Franx, Little Steve (Steven van der Nat) en Rob ter Maat en zie hier dat goede muzikanten ongeoefend toch iets neer weten te zetten, het publiek begint lekker warm te draaien en de zaal is inmiddels lekker volgelopen.

gelegenheids band

Na weer een kleine pauze is het dan de beurt voor een eenmalige reunie van The Marble Tones.
De band bestaande uit Theo Thumper, Anne Maarten van Heuvelen, Ben Bouman en A.J Folkerts, wisten een set neer te zetten als of ze nooit weg geweest zijn (maar 1 keer gerepeteerd), met lekkere rockende rhythm en blues stijl met heerlijke funky grooves was het een genot om de heren weer een keer hun muziek te horen spelen.

marble tones

Al met al zijn wij van de NiX zeer blij met de komst van de muzikanten en het publiek wat ondanks het weer toch in grote aantallen aanwezig was en ons het gevoel wist te geven dat wij van de NiX nog steeds op de goede weg zijn.
Als je dan ook nog studenten uit Utrecht als lid/vaste bezoekers krijgt vanwege de sfeer/inrichting en goede programering dan weet je het waarvoor je het doet.
Op de vele vragen of King Mo nog een keer komt, kon ik nog geen antwoord geven maar daar gaan we onze best voor doen.
Bij deze dan ook bedanken wij iedereen voor deze steun, waardoor wij in 2011 er weer volop tegen aan kunnen gaan.

Voor mensen die deze avond niet hebben kunnen meemaken vanwege het weer, is de actie lid worden van de NiX (met het voordeel van 50% korting op het jubileumfeest met John Primer) verlengd tot 31 december.
De betaling moet dan wel op 31 december binnen zijn.


Ook op Blues Magazine ...