Tekst en foto’s Dick Kliphuis

Na een klein oponthoud van een half uur,beklimmen de heren van King of the World het podium, de uitverkochte zaal begroet ze met een groot applaus en de stemming en sfeer is gelijk gezet. Men ziet en hoort dat ze er zin in hebben, er wordt gelachen op het podium, de interactie met de zaal is goed maar vooral de geestdrift waarmee gespeeld word is enorm.

Men kan nog zo’n slecht humeur hebben: als de band begint te spelen nemen ze je mee in hun muziek, of het nu uptempo is of een slowblues, in elk nummer weet één van hen je te pakken met een solo. Govert van der Kolm, virtuoos op alles waar toetsen op zitten, Erwin Java met vooral de prachtige solo in I can’t go home, kippenvel. Dit alles wordt begeleid door het swingende drumwerk van Fokke de Jong en het strakke bas- en zangwerk van Ruud Weber. Alle vier zijn ze genomineerd voor een Dutch Blues Award en ik denk dat ze allemaal in de prijzen zullen vallen.

King of the World

De mannen stralen zoveel plezier uit op het podium en het lijkt hen allemaal heel makkelijk af te gaan. Zelfs een riedeltje jazz tussendoor schudden ze met kennelijke eenvoud uit de mouw. Door de zaal werd op de muziek en band gereageerd door – waar nog plek was – uitbundig te dansen. Liedjes van hun eerste cd werden uitbundig meegezongen en op nieuwe nummers werd positief gereageerd. In maart verschijnt de nieuwe cd en het belooft een gevarieerd album te worden, iets steviger naar het lijkt dan het debuut. Hurricane is er één van, een lekker uptempo nummer met mooie harmonieën .

In het buitenland zijn ze ook niet onopgemerkt gebleven, recent een groot interview in het Duitse Bluesnews Magazine Germany, een mooi verhaal met een goede recensie betreffende de cd. De agenda van de heren staat bol van de optredens en voor degenen die ze nog niet live hebben zien spelen een absolute must. Rest mij nog om Grétia Boelens te bedanken voor de gastvrijheid en de band voor een fijne bluesavond.

King of the World

DSCF8158.JPG

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Ook op Blues Magazine ...