Verslag: JennBBlues & Duketown Slim – 5 mei 2012, Café Willem Slok, Utrecht

JennBBlues & Duketown Slim
Vreedenblues – Café Willem Slok, Utrecht
5 mei 2012

Tekst: Joris Pietersen / Foto’s: Marcel Wolthers:  www.flickr.com/photos/metrique

Het afgelopen Vreedenblues seizoen kenmerkte zich door een grote verscheidenheid aan artiesten. 5-koppige elektronische bands, waarbij je bij binnenkomst onder de gitaarhals moest doorlopen of een enkele akoestische gitaar op een barkruk, vergezeld door slechts een stem en een bluesharp: als je nietsvermoedend een eerste zaterdag van de maand de Willem Slok binnenkwam wist je simpelweg niet wat je aan zou treffen. Wel dat je in ieder geval geen entree hoefde te betalen, dat je in ieder geval een van de vele vormen van de blues zou beleven en dat de sfeer altijd goed was. Op zaterdag 5 mei was er een double-bill aangekondigd om seizoen 2011-2012 af te sluiten: JennBBlues en Duketown Slim.

Al rond 20 uur begon het behoorlijk vol te stromen in de Slok en toen een half uur later Duketown Slim begon was het café al goed gevuld. Een onbekende naam is hij al lang niet meer, wat alleen al blijkt uit het publiek dat hartstochtelijk zijn One Meatball meezingt. Duketown Slim vertolkt de blues met heel zijn hart. Zijn kenmerkende stem, in combinatie met een plankje onder zijn rechtervoet en een rauwe harmonica maken zijn sound uniek. Een mooie opwarmer, die naadloos overliep in het optreden van JennBBlues.

De band JennBBlues is geformeerd rond zangers Jennifer Bomert, met gitaristen duo Rob Wielens en Egbert Knol en gecompleteerd door bassist Erik Leuverink en drummer Bren Geerlings. Egbert en Rob vormen een uitstekend duo op gitaar, waarbij Egbert zorgt voor de finesse en Rob de boel opzweept. Voeg hierbij een solide basis op drums en bas toe en de intuïtieve Jennifer heeft alles wat ze nodig heeft om los te gaan. En dat doet ze, op blote voeten stampt ze, met haar volle stem schreeuwt ze wanneer het nummer erom vraagt klampt ze zich vast aan de microfoon. Haar stem is rauw maar zuiver en kan tegelijk ontroeren en scheuren terwijl ze een setlist afwerkt met veel blues klassiekers, waaronder Welcome to the Human Race en Going Down van Walter Trout. Tijdens het optreden gaan steeds minder mensen met elkaar praten om met volle aandacht te luisteren, terwijl Jennifer door het café loopt, de trap op en terug naar de band, terwijl Imco zijn harmonica er bij heeft gepakt om de boel nog meer op te zwepen. Een meer waardige afsluiter van het seizoen was eigenlijk niet mogelijk geweest.

Na een paar Vreedenblues seizoenen kan inmiddels dan ook geconcludeerd worden dat de organisatoren een succesvol concept hebben neergezet in Utrecht. In een stad die toch al niet rijk is aan blues is dit een zeer welkome afwisseling en terwijl hier en daar diverse projecten mislukt zijn blijft Vreedenblues fier overeind, en dat zonder het heffen van entree en met een uitstekend geluid. Velen die ooit eens door bekenden, vrienden of familie zijn meegenomen keren vanaf dat moment als vaste en graag geziene gasten terug. Dit levert soms een behoorlijk vol café op, waar ruimte moet worden gezocht op de banken en de trap, maar op een of andere manier levert dit nooit noemenswaardige problemen op. Toch, is ook het commentaar van veel bezoekers, zou het eigenlijk ideaal zijn als de ruimte in ieder geval anderhalf keer zo groot was, maar of dat opweegt tegen de intieme sfeer in de Slok is een vraag die ik gelukkig niet hoef te beantwoorden. Ik wens Gerrit en Imco dan ook veel succes.

2016-10-14T01:05:49+00:00 9 mei 2012|Categories: Concertverslagen|Tags: , |12 Comments

12 Reacties

 1. Crazyrob EnRoll 10 mei 2012 om 02:04- Antwoorden

  haha mooi verhaal !!!

 2. Crazyrob EnRoll 10 mei 2012 om 02:04- Antwoorden

  haha mooi verhaal !!!

 3. Crazyrob EnRoll 10 mei 2012 om 10:18- Antwoorden

  maar eeeuh, de nieuwe drummert is Bren Geerlings

 4. Info 10 mei 2012 om 12:21- Antwoorden

  Weer een mooi verhaal over bluesmuzikanten die het verdienen om genoemd te worden.

 5. William 10 mei 2012 om 12:58- Antwoorden

  Niets teveel geschreven. Alles klopt wat hier geschreven staat

 6. Frank van Engelen 10 mei 2012 om 11:54- Antwoorden

  feestje begrijp ik, helaas ik lag in bed met koorts enz.

 7. Frank van Engelen 10 mei 2012 om 11:54- Antwoorden

  feestje begrijp ik, helaas ik lag in bed met koorts enz.

 8. Erik ten Thij 10 mei 2012 om 18:08- Antwoorden

  Hey ex-collega`s, mooi verslag zeg. Goed bezig, maar dat wist ik al :)

 9. Erik ten Thij 10 mei 2012 om 18:08- Antwoorden

  Hey ex-collega`s, mooi verslag zeg. Goed bezig, maar dat wist ik al :)

We horen graag je mening! Voeg reactie toe