harry

Fat Harry & The Fuzzy Licks
‘t Vermaeck, Rijen
3 November 2013

Tekst en foto’s: Bert Lek
Voor meer foto’s, zie fotoalbum Bert

FAT HARRY ZET RIJEN OP ZIJN KOP!

De Stichting The Blues Connection organiseert al zestien jaar op iedere eerste zondag van de maand een concert. Na enige omzwervingen zijn ze neer gestreken in de Spiegelzaal van cafe-Eeterij ’t Vermaeck in Rijen. Vlak voor de vliegbasis met enorm veel (gratis) parkeerplaatsen. Niet alleen de zaal waar Fat Harry, Harold van Dorth, met zijn band optreedt, hangt vol met spiegels, Het concept is zelfs doorgetrokken in het toilet. Daar kan je jezelf bewonderen in veel glaswerk.

Ook hier begint gelukkig het concert op het aangekondigde tijdstip en mogen we Gerrit Schaap van de geluidsfirma GI.C. Sound Service uit Opheusden een compliment geven voor het uitstekende geluid deze middag. Zoals altijd stralen Harold, zang en (slide)gitaar en Jacco v.d. Heuvel, drums en zang het meest van de band. Ze kunnen weer spelen en dat slaat over op de zaal met zo’n tachtig toehoorders. Hassan Abudaldah op die vreselijke Paul McCartney basgitaar, volgens Harold, staat de hele middag de twee vrolijkers aan te kijken en legt hij onverstoorbaar de mooiste riffs neer. Zodat zowel Rene Schutte achter zijn keyboards en Jan de Ligt op de tenorsax heerlijk kunnen soleren.

Op deze middag horen we veel werk van de in begin januari uitgekomen cd Hard Lovin’Man. Maar ook nummers van Harolds favoriet Albert King ( o.a. I’ll Play The Blues For You). Ze worden niet plat nagespeeld, maar hij geeft er een mooie eigen draai aan. Zodat alleen de tekst origineel overblijft. Wie vaker een prachtig concert van de band meegemaakt heeft, weet dat als het enigszins kan, Harold de zaal ingaat om het publiek er nog meer bij te betrekken en als je denkt hem kwijt te zijn verschijnt hij op een tafel om zijn solo voor te zetten. De band komt er niet vanaf om een toegift te spelen. Daarna keert het publiek meer dan tevreden huiswaarts of naar het ernaast gelegen restaurant om er een hapje te eten. De stichting heeft weer een prima middag georganiseerd. Het is meer dan de moeite waard om zo eind te rijden. We zullen er zeker vaker terug komen.

harry 1

harry 2


Ook op Blues Magazine ...