Philip Sayce
de Boerderij – Zoetermeer
13 april 2012

Philip Sayce


Philip Sayce

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Marco van Rooijen

LET’S GET LOUD … met een gevoelige touch!

Philip Sayce is iets bijzonders. Deze man is een geschenk voor de gitaar en de twee mannen in zijn band maken samen met hem fantastische muziek. Alleen zo jammer dat ze niet de grotere zalen in Nederland vol krijgen. We mogen toch wel stellen dat Sayce als gitarist en componist duidelijk wat toe te voegen heeft aan het bluesrockgenre en niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen.
Aan het talent ligt het niet, dat hebben deze jongens echt wel. En in Duitsland spelen ze uitverkochte zalen plat, en moeten van een geplande kleine zaal verhuizen naar een grotere zaal. Waar ligt het dan aan dat ze geen zalen in Nederland, ook een geweldig podium als de Boerderij niet, vol krijgen?
Ja, hij speelt hard, en daar kunnen we een oeverloze discussie over voeren, maar we doen gewoon oordoppen in en dan maak je een kei-goed concert mee. De PR dan misschien?
In ieder geval, gierende solo’s, goede composities, invloeden van Kravitz en Led Zeppelin zijn te horen in nummers als “Black Train” en “Rythm and Truth” van het nieuwe album “Steamroller” en het was weer een stevige blues/rock avond. Wat wil een gitaarliefhebber en een blues/rock liefhebber nog meer?

Philip Sayce

Maar, wat me vanavond heel erg opviel, was ook de gevoeligheid waarmee Philip dit keer de snaren beroerde. Zo zacht…..zo gevoelig. Op een paar mannen na die waarschijnlijk lid zijn van een theekransje, was iedereen doodstil om te genieten van een artiest die op zijn gemak op de rand van het podium ging zitten om daar heel mooi gitaarwerk te laten horen.
Normaal gesproken komt Philip met zijn bandleden na het concert nog bij de merchandise stand langs om cd’s te signeren, met fans op de foto te gaan en een praatje te hebben met die of gene, maar daar had hij vanavond waarschijnlijk geen zin in.
In ieder geval heb ik weer een lekker concert meegemaakt van dit talent uit Canada. En ik ben gegaan omdat ik liefhebber ben van zowel de artiest als zijn muziek, en geen objectieve luisteraar met journalistieke talenten.
Dus met gewone woorden wil ik iedereen die liefhebber is van stevige blues/rock en dit keer Philip Sayce hebben gemist, aanmoedigen om een volgende keer zeker te gaan luisteren. Maar wel met oordoppen in … ;-)

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Fotoalbum Philip Sayce

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629479617078″]

Ook op Blues Magazine ...