Verslag + Foto’s : Joe Bonamassa – 5, 6 en 7 oktober 2011 Carre, Amsterdam

Joe Bonamassa
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
5, 6 en 7 oktober 2011

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Tekst: Bibi Welp / Foto’s: Marco van Rooijen

Afgelopen week stond Joe Bonamassa drie keer achtereen in een uitverkocht Carré.
Aanvankelijk waren er twee concerten gepland, maar die werden zo snel uitverkocht dat er dus een derde concert bijkwam.
Joe heeft inmiddels een trouwe schare aanhangers opgebouwd in ons land en drie keer een uitverkocht Carré is dan ook een mooie beloning voor regelmatig Nederland bezoeken tijdens het touren.
Voor Joe en band was dit de Kick-Off van de nieuwe tour en dus ook weer even spannend. De band had verschillende opties open staan qua setlist, vandaar dat het publiek de eerste avond van een iets andere samenstelling van songs werd voorzien dan op de tweede en derde avond.

JOE BONAMASSA

Opening was The River. Voor nieuwere Bonamassa-liefhebbers een nummer dat ze nog niet eerder live hadden gehoord. Prachtig intro en geweldig slide werk! In vergelijking met de Rockpalast DVD echter met een minder heavy vibe.
Joe speelde ook twee van zijn songs van Black Country Communion, te weten Song of Yesterday en Hadrian’s Wall. Beide dus van zijn hand en daardoor perfect passend in het geheel. Kunst was dus om Glenn Hughes’ deel van Song of Yesterday zelf in the vullen. Hier kwam hij door de zang aan te passen wel mee weg kwam, alhoewel een BCC-fan dat hoge stemmetje er wel bij blijft horen… Het nummer is echter zelf zo’n pareltje dat we dat met liefde accepteren. Dit nummer haalde de volgende avonden dus ook. Hadrian’s Wall en The River kwamen te vervallen en openingsnummer werd Cradle Rock. Cradle Rock staat gelijk aan een stomende opening en is derhalve dus een prima keuze. Alleen had van mij The River wel gehandhaafd mogen worden, maar dan meer midden in de set. Iets zegt mij dat dat verder in de tour ook wel te gebeuren staat, maar nu dus een gemis voor de fans die er de tweede en derde avond waren.
Juweeltjes waren verder nog: Django/Mountain Time, Midnight Blues (Gary Moore), Sloe Gin, Happier Times en Woke up Dreaming. Laatstgenoemde zonder band: je zou een speld kunnen horen vallen, zo ademloos was iedereen aan het luisteren. Opvallend knallend waren Lonesome Blues en Young Men’s Blues.

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Op een of andere manier zat er meer contrast tussen de nummers. Rustige nummers waren meer lieflijk of intens en snellere nummers zorgden voor de meer adrenaline.
Toegift waren Bird on a Wire en Just got Paid. Al langer is laatste de afsluiter, maar het is dan ook het ultieme nummer om het publiek ondersteboven naar huis te laten gaan. Gewoon fenomenaal hoe Joe en band de boel op zijn kop weten te zetten met deze ZZ-Top cover.
Rest me nog te zeggen dat het voor het eerst in Nederland was dat Joe met zijn nieuwe drummer in Nederland speelde. Hij heeft in Tal Bergman een waardige vervanger gevonden. In mijn optiek een juiste keuze om iemand te kiezen die zo totaal anders is. Bogie Bowles’ plaats is immers niet zomaar te vullen. Tal is iemand met een groot gevoel voor humor en show en was meteen VOL aanwezig in de band. Na alle drie de concerten werd dit toch wel door veel enthousiaste mensen gemeld.
Kortom, drie avonden volop genieten en een erg mooie start van de tour!

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Setlist Joe Bonamassa @ Carre, Amsterdam 2011


Fotoalbum Joe Bonamassa @ Carre, Amsterdam – 6+7 okt. 2011

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627730706435″]
2016-10-14T01:09:14+00:00 9 oktober 2011|Categories: Concertverslagen|Tags: , |38 Comments

38 Reacties

 1. Arjan Vermeer 9 oktober 2011 om 21:34- Antwoorden

  Mooie serie Marco !!

 2. Hananjaverduyn 9 oktober 2011 om 21:59- Antwoorden

  Bibi, ik heb genoten vrijdagavond….dit was de derde keer dat ik Joe live zag, en ik was zeer onder de indruk. Het was absoluut intens. Dank je wel voor je verslag. Leest lekker weg.

 3. Ria Vanbentum 10 oktober 2011 om 06:58- Antwoorden

  Prachtige avond en voor ons de tweede keer Joe Bonamassa in Carré ! Geweldig!!

 4. A Wittebroek 10 oktober 2011 om 07:49- Antwoorden

  Heel mooi verslag Bibi, ontzettend bedankt.
  Het was inderdaad een absolute topshow. Joe is nu sind 8 jaar van favoriete gitarist wereldwijd en elke keer maakt hij het hij het weer waar. Ongelofelijk.
  Wat een spel, zo vloeiend, zo makkelijk ziet het er allemaal uit, zo veelzijdig.
  j
  Wat Messi is voor het voetbal , is Joe voor de gitaar.

  Marco foto’s weer :top!

 5. Els Roode 10 oktober 2011 om 08:53- Antwoorden

  Inderdaad Marco, de foto’s zijn weer TOP. Prachtige uitdrukking Andre: ‘wat Messi is voor het voetbal, is Joe voor de gitaar’. You’re so right!!
  Bedankt voor het verslag Bibi, was zeer prettig om te lezen!

  • Els Roode 10 oktober 2011 om 09:59- Antwoorden

   Baas boven baas Hananja, maar je hebt helemaal gelijk, Marco is zeker twee keer Messi!!
   Ik weet niet hoe het weer in Den Haag is, maar in Groningen plenst het en ik moet straks 2 kleindochters ophalen van school, OP DE FIETS, gatver!! Have a nice day Hananja!!

 6. Bouwe Westerdijk 10 oktober 2011 om 11:48- Antwoorden

  Ook uit Fryslan even een reactie, na 4x Oosterpoort, nu dus voor de 1e X CARRE, ook op de vrijdag samen met mijn vader, wat een GEWELDIG concert was dit, het lijkt zo makkelijk te gaan bij hem de nummers zo mooi uitgebouwd en opgebouwd, Slow Gin en Mountain Time klinken toch elke X net FF anders, dit keer the Ballad of John Henry ook nog mooier, en wat the zeggen van Song of Yesterday ( en toch mis je idd net Glenn Hughes op de achtergrond), de toegift iedereen stond ( en niet stil) in CARRE bij Just got Paid eigenlijk hadden we een extra toegift verdiend vond ik maar ja je kan niet alles hebben;-)

 7. Bouwe Westerdijk 10 oktober 2011 om 11:50- Antwoorden

  O ja Marco MESSI SORRY SORRY wat een schitterende plaatjes zitten er tussen ECHT TOP FOTO´S

 8. Gerrit 10 oktober 2011 om 14:48- Antwoorden

  Volgens mij zijn er een aantal Joe fans aan het doorslaan!! MESSI is NIET aan discussie onderhevig en dat is jullie vriend Joe wel…..

 9. Niels 10 oktober 2011 om 20:19- Antwoorden

  Was er woensdag en moet zeggen heb genoten van onze Joe Bonamassa. Inderdaad een topshow..Leuk concert verslag en leuk was ook in Django de rif van Billy Cobhams Stratus,,verrassend!
  Joe Bonamassa en Messi? Mmm…liever een andere vergelijking a.u.b.,,dacht meer aan goede fles wijn..kan alleen maar beter worden naarmate het ouder wordt….(kan je van Messi niet zeggen)

 10. Bibiwelp 10 oktober 2011 om 21:12- Antwoorden

  Hahhaaaaaaahaaaaah Marco!!!! Foto 3 is hilaaaaaaaaarisch!!!!

 11. Gerrie aka Little Moose. 11 oktober 2011 om 12:13- Antwoorden

  Wederom mooie foto’s, complimenten, top.
  Maar even een algemene opmerking / vraag; (voor alle fotograven)
  Waarom worden er zo weinig overzichts foto’s gemaakt / geplaatst zodat de lezer een indruk heeft hoe het totaal plaatje(s) er uit zag.
  De gitaar en artiest heb ik in 85 verschillende poses echt wel gezien, maar ik heb geen ID hoe het er uitzag vanuit de zaal, laat staan hoe de zaal er uitzag. 

 12. Hananja Verduyn 11 oktober 2011 om 17:30- Antwoorden

  Fotografen mogen meestal maar de eerste drie nummers fotograferen, en dan ook nog met beperkte bewegingsvrijheid zeg maar. Je mag niet vanuit elke positie in de zaal fotograferen. Dus de eerste drie nummers staan de fotografen in de “pit”,  de toegewezen plek van waaruit ze mogen werken.
  Misschien zijn er fans die vanuit de zaal leuke overzichtsfoto’s hebben kunnen maken met hun telefoon of pocket camera. Die kunnen ze dan met je delen?

 13. Gerda van Eldik 12 oktober 2011 om 20:51- Antwoorden

  Ook wij hebben genoten van Joe Bonamassa in Carré. En wat een beste band heeft hij. Zeker, die nieuwe drummer is helemaal niet verkeerd. Goed verslag, beste foto’s. We zijn niet anders gewend van Marco.

 14. Bouwe Westerdijk 14 oktober 2011 om 22:45- Antwoorden

  http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/b0156kyd Hier een link met interview en opnames voor BBC radio 2met Joe Bonamassa waar hij ook vertelt over DVD opnames in November 2011 in het Beacon Theater, is dat even goed nieuws die Joe kan echt niet stil zitten

We horen graag je mening! Voeg reactie toe