Joe Bonamassa
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
5, 6 en 7 oktober 2011

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Tekst: Bibi Welp / Foto’s: Marco van Rooijen

Afgelopen week stond Joe Bonamassa drie keer achtereen in een uitverkocht Carré.
Aanvankelijk waren er twee concerten gepland, maar die werden zo snel uitverkocht dat er dus een derde concert bijkwam.
Joe heeft inmiddels een trouwe schare aanhangers opgebouwd in ons land en drie keer een uitverkocht Carré is dan ook een mooie beloning voor regelmatig Nederland bezoeken tijdens het touren.
Voor Joe en band was dit de Kick-Off van de nieuwe tour en dus ook weer even spannend. De band had verschillende opties open staan qua setlist, vandaar dat het publiek de eerste avond van een iets andere samenstelling van songs werd voorzien dan op de tweede en derde avond.

JOE BONAMASSA

Opening was The River. Voor nieuwere Bonamassa-liefhebbers een nummer dat ze nog niet eerder live hadden gehoord. Prachtig intro en geweldig slide werk! In vergelijking met de Rockpalast DVD echter met een minder heavy vibe.
Joe speelde ook twee van zijn songs van Black Country Communion, te weten Song of Yesterday en Hadrian’s Wall. Beide dus van zijn hand en daardoor perfect passend in het geheel. Kunst was dus om Glenn Hughes’ deel van Song of Yesterday zelf in the vullen. Hier kwam hij door de zang aan te passen wel mee weg kwam, alhoewel een BCC-fan dat hoge stemmetje er wel bij blijft horen… Het nummer is echter zelf zo’n pareltje dat we dat met liefde accepteren. Dit nummer haalde de volgende avonden dus ook. Hadrian’s Wall en The River kwamen te vervallen en openingsnummer werd Cradle Rock. Cradle Rock staat gelijk aan een stomende opening en is derhalve dus een prima keuze. Alleen had van mij The River wel gehandhaafd mogen worden, maar dan meer midden in de set. Iets zegt mij dat dat verder in de tour ook wel te gebeuren staat, maar nu dus een gemis voor de fans die er de tweede en derde avond waren.
Juweeltjes waren verder nog: Django/Mountain Time, Midnight Blues (Gary Moore), Sloe Gin, Happier Times en Woke up Dreaming. Laatstgenoemde zonder band: je zou een speld kunnen horen vallen, zo ademloos was iedereen aan het luisteren. Opvallend knallend waren Lonesome Blues en Young Men’s Blues.

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Op een of andere manier zat er meer contrast tussen de nummers. Rustige nummers waren meer lieflijk of intens en snellere nummers zorgden voor de meer adrenaline.
Toegift waren Bird on a Wire en Just got Paid. Al langer is laatste de afsluiter, maar het is dan ook het ultieme nummer om het publiek ondersteboven naar huis te laten gaan. Gewoon fenomenaal hoe Joe en band de boel op zijn kop weten te zetten met deze ZZ-Top cover.
Rest me nog te zeggen dat het voor het eerst in Nederland was dat Joe met zijn nieuwe drummer in Nederland speelde. Hij heeft in Tal Bergman een waardige vervanger gevonden. In mijn optiek een juiste keuze om iemand te kiezen die zo totaal anders is. Bogie Bowles’ plaats is immers niet zomaar te vullen. Tal is iemand met een groot gevoel voor humor en show en was meteen VOL aanwezig in de band. Na alle drie de concerten werd dit toch wel door veel enthousiaste mensen gemeld.
Kortom, drie avonden volop genieten en een erg mooie start van de tour!

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

JOE BONAMASSA

Setlist Joe Bonamassa @ Carre, Amsterdam 2011


Fotoalbum Joe Bonamassa @ Carre, Amsterdam – 6+7 okt. 2011

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627730706435″]

Ook op Blues Magazine ...