Best Of Blues met Todd Sharpville, Stefan Schill Band, Simon McBride
Cultuurpodium de Boerderij – Zoetermeer
22 April 2011

Compleet fotoalbum (105 foto’s), zie http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=BD6BF9C00ED492F6


Simon McBride

Stefan Schill

Todd Sharpville

Tekst : Hananja Verduyn ; Foto’s : Marco van Rooijen

Iemand van adel in de Boerderij? Jazeker, Todd Sharpville maakt inderdaad onderdeel uit van een nobel Engels aristocratisch geslacht. Belangrijker natuurlijk is, dat het een fantastische zanger / gitarist is. Ondanks zijn adellijke roots heeft ook deze man tegenslagen gekend en hebben van hem een bluesman gemaakt die een welverdiend respect opeist.
Ik reisde af naar Zoetermeer om deze man te gaan horen in de Boerderij tijdens het Best of Blues evenement. De ruime keuze aan parkeerplaatsen beloofde niet veel goeds voor het aantal bezoekers voor die avond. Maar het was mooi weer, misschien bleef het publiek tot het allerlaatste moment op een terrasje zitten en zou het hopelijk toch vol lopen.
Todd Sharpville had de eer om de aftrap te doen. Helaas was het aantal bezoekers toch zeer teleurstellend. Desalniettemin liet Sharpville zien er zin in te hebben. Hij liet 10 nummers horen waarvan 7 van zijn laatste album `Porchlife`, waar hij een nare scheiding en de dood van zijn vader verwerkt (zie cd recensie door Jeroen Bakker elders op deze site). Todd is een zeer energiek, charismatisch performer met de uitstraling van Bruce Springsteen toen hij de leeftijd had van Sharpville. De uitvoering van `Need Your Love So Bad, was er één om kippenvel van te krijgen. Ik had deze man nog nooit live zien spelen, maar zijn warme diepe stem in combinatie met zijn uitstraling wist me te raken. Door zijn vakkundige vermenging van de verschillende genres weet hij zijn muziek spannend te houden. Zeker toen hij ook nog flirtte met iemand die vooraan het podium stond. In Juni kunnen we deze man weer zien en horen op Ribs & Blues in Raalte

Todd Sharpville

Set List Todd Sharpville:

Blues Music
Can´t Stand The Crook
Lousy Husband
Used
Everything Will Be Alright
Need Your Love So Bad
If Love Is A Crime
If That Ain´t Love What Is?
I Think I´m Blind
Busted In Pieces

Hierna was het de beurt aan Stefan Schill en zijn band. Alhoewel Stefan is begonnen in het muzikale hokje van de Blues, heeft hij zelf toch ooit aangegeven in een tv uitzending van DWDD, dat er voor hem meer is dan de Blues en hij verder wil kijken. Toch was hij ook deze avond aanwezig met wel weer een zinderende performance. De eigentijdse soulvolle funky blues werd enthousiast, wild, gepassioneerd, met veel bluf, (lekker jong he) neergezet met natuurlijk dat talent die er niet om liegt.

Stefan Schill

Set list Stefan Schill & Band:

Any Direction
Don´t Say A Word
Take On My Beliefs
Just Not Today
I Want You So Bad
Stitched Up
Walking On The Moon
Its Gonna Be Alright
Everybody Got To Be Somewhere

De derde artiest die het podium zou betreden was Simon McBride. De verwachtingen waren hoog gespannen. Het zou het enige optreden in Nederland zijn van deze Irish man. McBride speelde 14 nummers; 7 van zijn cd “Rich Man Falling” en 7 van zijn laatste cd uit 2010 “Since Then” (voor recensies van beide cd’s zie elders op deze site). Zijn muziek is een mix van allerlei invloeden met toch een eigen stijl McBride begon met “Take My Hand”, heerlijke ruige blues/rock, gezongen met een rauwe/schorre stem. Het derde nummer wat werd gespeeld, “Down To The Wire” was een slow blues van het zuiverste blues water. Tijdens “Devils Road” werden de bezoekers getrakteerd op prachtige slide’s. “Dead Man Walking`, was er weer één om van uit je dak te gaan. Wat een power en wat een energie! Als enige artiest werd na zijn optreden `We want more`geroepen, waarop hij gretig inging. Ook deze man had ik nog nooit live zien spelen maar deze Simon McBride was een meer dan waardige afsluiter van de Best of Blues avond in Zoetermeer.

Simon McBride

Set List Simon McBride

Take My Hand
Hell Waters Rising
Down To The Wire
Fat Pockets
The River
So Much Love
Rich Man Falling
You Gotta Problem
Change
Tear Down Your Soul
Dancing On The Sidewalk
Dead Man Walking
Devis Road
Power of Soul

Hopelijk trekt de volgende Best of Bues wat meer publiek. Maar waarschijnlijk had de lage opkomst ook te maken met het feit dat veel mensen voor een lang paasweekend erop uit zijn getrokken…

Meer foto’s (totaal 105) in het fotoalbum, zie http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=BD6BF9C00ED492F6.

Hier kunt u tevens foto’s bestellen, U steunt er de vele activiteiten van BluesMagazine.nl mee. U kunt ons ook helpen door donateur / vriend te worden. Meer informatie hierover leest u hier: https://bluesmagazine.nl/friends-partners

Indien u foto’s voor commerciele doeleinden wilt gebruiken dient u contact met ons op te nemen middels het contact formulier.

Simon McBride

Stefan Schill

Todd Sharpville


Ook op Blues Magazine ...